Виши суд у Београду

Са мужевима прале паре: Потврђена оптужница против жена Веље Невоље и Марка Месара

  • Извор: Блиц
  • 05.12.2023. 15:48

Виши суд у Београду – Посебно одјељење за организовани криминал на сједници вијећа одржаној дана 09.11.2023. године донио је рјешење којим је потврђена оптужница Јавног тужилаштва за организовани криминал, која је подигнута против окривљеног Вељка Беливука и других због кривичног дјела прање новца.

Како је саопштено из Вишег суда у Београду, оптужницом окривљеном Вељку Беливуку на терет је стављено обављање кривичног дјела прање новца у саизвршилаштву, окривљеном Марку Миљковићу на терет је стављено обављање кривичног дјела прање новца.

Такође, на оптужници су и супруга Веље Невоље Бојана Беливук, супруга Марка Миљковића Тања Миљковић, као и Снежана Ђорђевић, Филип Ивановски и Марија Милутинов његова супруга.

Конор Мекгрегор кандидат на предсједничким изборима 2025.

Конор Мекгрегор кандидат на предсједничким изборима 2025.

Њима се на терет ставља више кривичних дјела прања новца за дјела обављена у периоду од 2015. до 2020. године.

У оптужници је предложено трајно одузимање имовине – више непокретности на територији Београда и Панчева, већи број скупоцјених возила и сатова као и готовог новца који су пронађени и одузети од окривљених, а за које Јавно тужилаштво за организовани криминал сматра да су предмет прања новца.

Против наведеног рјешења дозвољена је жалба Апелационом суду у Београду, у року од три дана од дана пријема ријешења, пише Блиц.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.