Opljačkali migrante

Suspendovani uhapšeni policajci iz Banjaluke

  • Извор: АТВ
  • 15.11.2022. 18:26

Dva policijska službenika PS Banjaluka koji su uhapšeni zbog pljačke migranata suspendovani su iz MUP-a i protiv njih je pokrenut unutrašnji postupak.

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka,   pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, 14.11.2022. godine, identifikovali su i lišili slobode još dva policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - PU Banjaluka, lica inicijala Đ.S. i D.S. oba iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 07.11.2022. godine oko 23,00 časa zajedno sa policijskim službenicima M.B. i B.S. počinili krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 227. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske na štetu četiri strana državljanina", stoji u saopštenju policije.

Po nalogu postupajućeg tužioca OJT Banjaluka uhapšeni Đ.S. i D.S. nakon završene kriminalističke obrade pušteni su na slobodu, a predmet protiv istih će nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.