Звонимир Стефановић

"Швабо је био лафчина": Познаници убијеног Бањалучанина откривају детаље из његовог живота

  • Извор: Српскаинфо
  • 05.02.2024. 12:41

Била је то друга половина деведесетих година прошлог вијека, када је живот у Бањалуци букнуо послије рата, а главна мјеста излазака младих биле су дискотеке "Мјузик хол" и "Порторико".

Ипак, само поједини и то уз велику срећу, познанство, али и спретност могли су ући у “Порторико”.

Познаници убијеног Звонимира Стефановића (53) званог Швабо, испричали су за Српскаинфо детаље из његовог живота о којима како кажу, мало ко зна.

"Били смо клинци, а тада је 'Порторико' био, барем за нас, главно мјесто изласка. Швабо је радио на улазу и када би нас, малу рају из Буџака угледао говорио је: 'Ово су моји, пуштај их'“, присјећа се саговорник Српскаинфо.

Ево ко је осумњичен за убиство Звонимира Стефановића

Ево ко је осумњичен за убиство Звонимира Стефановића

"Имали смо свој сепаре, што је за нас у то вријеме, била велика част и све то захваљујући Шваби. Он је за нас био лафчина и таквог ћу га се сјећати увијек“, додаје Бањалучанин чији је идентитет познат редакцији.

Други познаник убијеног Бањалучанина прича како је ружно да остане само у јавности информација да је Стефановић био наркоман и осуђивана особа, јер тако нешто убијени Бањалучанин није заслужио. Додаје да је недавно разговарао са Стефановићем и да му је он рекао да је чист.

Бањалука поклања годишње паркинг карте добровољним даваоцима крви

Бањалука поклања годишње паркинг карте добровољним даваоцима крви

"Мало је оваквих људи било у граду, а они који су га познавали знају да је у суштини био добар човјек, да није било друкер. Робијао је неколико година због дроге, јер није хтио да изда пријатеља“, прича саговорник.

Додаје како је Стефановић био и борац Војске Републике Српске и да је био рањаван, те је и на тај начин показао о каквом човјеку се радило.

Звонимир Стефановић звани Швабо убијен је у бањалучком насељу Борик, а због сумње да је извршила тешко кривично дјело ухапшена је Милица Д. (31).

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм