Masovna tuča  

Trebinjac čekićem udario majku koja je branila sina

  • 10.07.2018. 19:44

Trebinjac Nikola Vujović izazvao je masovnu tuču nakon što je, čekićem, napao sugrađanina, Slobodana Lalovića. Sve se odigralo na izlazu iz grada prema Herceg Novom, ispred pekare. Tu se zatekla i Lalovićeva majka Gordana, pošla je da brani sina kad je vidjela šta se dešava. Pritrčali su i drugi prolaznici. Vujović je redom udarao čekićem dok ga nisu savladali. Najgore je, na kraju, prošla, Gordana. 

Sve se dešavalo sinoć oko 19 časova ispred pekare, a prema tvrdnjama policije žena je zadobila povrede od udarca čekićem dok je branila sina.

Povrijeđena Trebinjka odmah je hospitalizovana na Odjeljenju hirurgije. Iz trebinjske Opšte Bolnice ATV-u je potvrđeno da je zadobila lakše tjelesne povrede i da je puštena kući. 

Tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje djelo je kvalifikovao kao nanošenje tjelesne povrede. U policiji kažu da su i ranije imali posla sa Nikolom Vujovićem koji se branio ćutanjem. 

"Od ovih učesnika u tuči jedno lice je poznato policiji od ranije, to je lice incijala V.N. Mi u policiji uvijek imamo stare pacijente, povratnike u raznim prekršajima i krivičnim djelima, rekao je Žarko Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje.

Zato Laketa poziva pravosudne institucije da pooštre zakone, a prije svega da poštuju postojeće. Laketa kaže, dok se u potpunosti ne zategne lanac policija-tužilaštvo-sud ovakve stvari će se i dalje dešavati.