Pula

Trogodišnji dječak se utopio na proslavi svog rođendana

  • Извор: 24сата.хр
  • 19.06.2023. 11:21

Punih sat vremena ekipa Hitne pomoći reanimirala je trogodišnjeg dječaka koji je na proslavi svog rođendana u petak u Puli nestao iz vidokruga odraslih i pao u bazen.

Sve je završilo tragično i djetetu, nažalost, više nije bilo spasa.

Preminulo je uprkos nastojanjima radnika Hitne pomoći koji su dali sve od sebe.

Kako piše "24sata.hr", proslavu dječakova trećeg rođendana organizovala je agencija koja se time bavi, u kući za odmor u Medulinskoj ulici u Puli.

Bilo je prisutno oko 15 odraslih i djece, i u jednom trenutku dječačić se negdje iskrao i nestao iz vida roditeljima i drugim gostima.


Tuga: Utopio se veliki humanitarac iz Teslića

Tuga: Utopio se veliki humanitarac iz Teslića

Odmah su ga počeli tražiti, kada je nakon određenog vremena neko primijetio da je dječak bez svijesti u montažnom bazenu u dvorištu kuće.

Hitna pomoć poziv je zaprimila u 15.49 sati te su na teren zbog ove intervencije odmah pojurile dvije ekipe.

Radnici Hitne pomoći brzo su stigli na mjesto tragedije i punih sat vremena oživljavali dječaka, ali djetetu, nažalost, nisu mogli pomoći. Preminulo je, a kako e rekla dr Gordana Antić, šef Upravnog odjeljenja za zdravstvo i socijalnu njegu Istarske županije, tijelo umrlog dječaka prevezeno je na Odjeljenje za patologiju Opšte bolnice Pula, gdje će biti službeno potvrđen uzrok smrti.

Obdukciju je naložilo nadležno državno tužilaštvo, dok PU istarska nastavlja s utvrđivanjem svih okolnosti ovog tragičnog događaja.

Slična tragedija dogodila se u avgustu prošle godine na Viru, kada se u bazenu apartmana utopio takođe trogodišnjak. Porodica je došla na godišnji odmor i dok je majka bila zauzeta oko drugo dvoje djece, trogodišnjak je neopaženo izašao iz apartmana.


Mrkonjić Grad: Izboden tokom kafanske tuče

Mrkonjić Grad: Izboden tokom kafanske tuče

Da njegovo beživotno tijelo pluta u bazenu primijetio je vlasnik iznajmljivač i pokušao reanimirati dijete do dolaska Hitne pomoći, ali i ovdje je, baš kao i u Puli, nažalost, bilo prekasno.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм