ОЈТ Бијељина

Тужилац кажњен јер није напунио службени телефон

  • Извор: Црна-хроника.инфо
  • 08.05.2024. 19:16

Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС) Босне и Херцеговине потврдио је другостепену одлуку којом се Мурису Шабићу, тужиоцу Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, изриче дисциплинска мјера јавне опомене због “немара или непажње у вршењу службених дужности” и “неизвршавања упутстава надређеног тужиоца”.

Ову одлуку, објављену у анонимизираном облику, потврдио је портал Детектор.

Шабић је проглашен одговорним јер је, као дежурни тужилац, пропустио да напуни и држи службени телефон укљученим.

Опасна вожња у центру Бањалуке: Возио у контра смјеру

Опасна вожња у центру Бањалуке: Возио у контра смјеру

Због тога није могао одговорити на позиве полиције у раним јутарњим сатима 5. новембра 2021. године, везано за инцидент у којем је ватрено оружје повриједило више особа, укључујући припаднике специјалне антитерористичке јединице.

Осим тога, Шабић је прекршио упутства надређене тужитељке јер није предао службени телефон у договорено вријеме и није осигурао присуство тужиоца на увиђају у случају саобраћајне несреће с кобним исходом.

ДНК продубио мистерију убиства Данке Илић

ДНК продубио мистерију убиства Данке Илић

Умјесто тога, издао је упутства путем телефона, а службени телефон је предао тужитељки тек након што је увиђај био завршен.

ВСТС је одбацио Шабићеву жалбу на дисциплинску мјеру, наводећи да је она примјерена тежини прекршаја и околностима те да ће остварити сврху санкционисања. Шабић се жалио и на изречену обавезу похађања обуке из етике и интегритета, сматрајући је непотребном јер ће за седам мјесеци отићи у пензију.

Британија ударила на Русију, Москва спрема одговор

Британија ударила на Русију, Москва спрема одговор

ВСТС је његову жалбу одбио као неосновану.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм