ОЈТ Бијељина

Тужилац кажњен јер није напунио службени телефон

 • Извор: Црна-хроника.инфо
 • 08.05.2024. 19:16

Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС) Босне и Херцеговине потврдио је другостепену одлуку којом се Мурису Шабићу, тужиоцу Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, изриче дисциплинска мјера јавне опомене због “немара или непажње у вршењу службених дужности” и “неизвршавања упутстава надређеног тужиоца”.

Ову одлуку, објављену у анонимизираном облику, потврдио је портал Детектор.

Шабић је проглашен одговорним јер је, као дежурни тужилац, пропустио да напуни и држи службени телефон укљученим.

Опасна вожња у центру Бањалуке: Возио у контра смјеру

Опасна вожња у центру Бањалуке: Возио у контра смјеру

Због тога није могао одговорити на позиве полиције у раним јутарњим сатима 5. новембра 2021. године, везано за инцидент у којем је ватрено оружје повриједило више особа, укључујући припаднике специјалне антитерористичке јединице.

Осим тога, Шабић је прекршио упутства надређене тужитељке јер није предао службени телефон у договорено вријеме и није осигурао присуство тужиоца на увиђају у случају саобраћајне несреће с кобним исходом.

ДНК продубио мистерију убиства Данке Илић

ДНК продубио мистерију убиства Данке Илић

Умјесто тога, издао је упутства путем телефона, а службени телефон је предао тужитељки тек након што је увиђај био завршен.

ВСТС је одбацио Шабићеву жалбу на дисциплинску мјеру, наводећи да је она примјерена тежини прекршаја и околностима те да ће остварити сврху санкционисања. Шабић се жалио и на изречену обавезу похађања обуке из етике и интегритета, сматрајући је непотребном јер ће за седам мјесеци отићи у пензију.

Британија ударила на Русију, Москва спрема одговор

Британија ударила на Русију, Москва спрема одговор

ВСТС је његову жалбу одбио као неосновану.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.