Сјеверна Македонија

Тужилац открио нове детаље о убиствима мале Вање и Панча

  • Извор: Телеграф
  • 12.12.2023. 18:25

Обдукција је завршена, али из тужилаштва не потврђују да ли су прикупљени налази Судске медицине за двоструко убиство Вање Горчевске и Панчеа Жежовског, јавља ТВ "Телма".

Један од главних материјалних доказа, уз остале чињенице које ће произаћи из доказног материјала, биће наведен у оптужници.

У скопском тужилаштву кажу да је "под лупом" све што може да открије одговоре на монструозни чин.

"Уобичајено, материјални докази се испитују и то могу само да вам кажем. Материјални докази говоре истим језиком као и осумњичени. То је то", каже тужилац Бубевски, откривајући тако нове детаље о убиствима, односно доказивању кривице осумњичених.

Сада су турске власти на потезу да одговоре на захтјев за изручење Љупча Палевског, кога је тужилаштво назвало креатором, планером, главним координатором и директним извршиоцем језивих убистава.


Трагедија: Дијете погинуло у судару, повријеђена цијела породица!

Трагедија: Дијете погинуло у судару, повријеђена цијела породица!

Предсједник Сјеверне Македоније Стево Пендаровски је у интервјуу за "МРТ" рекао да размишља да пошаље поруку турском предсједнику Тајипу Реџепу Ердогану, како би екстрадиција ишла брже.

Професорка права и бивша министарка правде Рената Дескоска не очекује проблеме у процесу испоручивања првоосумњиченог.

"Никада нисам чула да смо имали проблем са Турском, али је ипак добро провјерити у Министарству правде. Мислим да за овако тешка кривична дјела не би требало да постоје услови, већ да се осумњичени преда. Увијек смо имали коректне односе са Турском у процесу екстрадиције и не очекујем да ће се нешто друго десити у овом случају", каже др Рената Тренеска-Дескоска, универзитетски професор и бивша министарка правде.

Систем "Безбједног града" је одиграо улогу у расвјетљавању убистава, биће и додатно унапријеђен, открио је министар унутрашњих послова Оливер Спасовски током данашње посјете Штипу.


Неки радници у БиХ би могли добити и више од 2.500 КМ

Неки радници у БиХ би могли добити и више од 2.500 КМ

Биће укључени велики градови, а биће постављене и камере на ауто-путевима широм земље.

"Идеја је да се шири и треба да се шири, прије свега у великим градовима гдје имамо већу фреквенцију људич. Штип је један од тих градова, иако морамо рећи да је исток, подручје Штипа, прилично мирно и стабилно. Међутим, гдје год имамо видео надзор, безбједносна ситуација се поправља и то много помаже у откривању активности јавне безбједности. Овај пројекат ће се и даље ширити у циљу постизања већег степена безбједности", рекао је Спасовски.

Захтјев за изручење Палевског послат је брзом поштом Министарству правде Турске и у скенираној верзији Интерполу, након што су сви документи експресно преведени на турски језик.

Пратите нас и путем Вибера