Akcija "Transporter"

Tužilaštvo će predložiti pritvor za šest uhapšenih

  • Извор: Агенције
  • 17.11.2021. 09:29

Tužilaštvo BiH predložiće pritvor za šest uhapšenih u akciji "Transporter" koji se terete za neovlašten promet drogama.

Prijedlog za određivanje pritvora biće upućen Sudu BiH nakon ispitivanja osumnjičenih zbog opasnosti od bjekstva i da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, uticati na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto, saopštilo je Tužilaštvo BiH.




Osumnjičeni, koji su lišeni slobode, pod istragom su i terete se da su duži period vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet opojnih droga sa područja zapadnog Balkana prema zemljama EU, kao i sa područja zemalja EU prema BiH i zemljama regiona.

Prema prikupljenin dokazima, osumnjičeni su povezani sa organizovanim kriminalnim grupama koje djeluju u zemljama regiona, narušavajući bezbjednost građana i vladavinu prava.

Tužilaštvo BiH zahvalilo je instituciji Evropola za saradnju u ovoj složenoj operaciji, kao i partnerskim policijskim i pravosudnim institucijama u zemljama regiona i policijskim agencijama koje su realizovale akciju na području oba entiteta u BiH, uključujući MUP Republike Srpske, Agenciju za istrage i zaštitu, MUP-ove Tuzlanskog i Kantona Sarajevo.

Тагови:
  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина