Zbog ubistva policajaca

Tužilaštvo predložilo pritvor za Srećka Trifkovića

  • 30.10.2018. 19:11

Nakon saslušanja desetine lica, Kantonalno Tužilaštvo je uputilo i prvi prijedlog za jednomjesečeni pritvor, zbog sumnje da se jedno lice može dovesti u vezu sa dešavanjima u petak ujutru u naselju Alipašino polje.

Riječ je o Srećku Trifkoviću, koji je juče predat u nadležnost Tužilastva. Iako iz te pravosudne institucije nema zvanične potvrde o identitetu privedenog, Trifkovićev advokat Tatjana Savić potvrdila je da se radi o njenom klijentu. U Tužilaštvu smatraju da je rano za detalje. Ne otrivaju kakvim saznanja raspolažu, ali za ATV  kažu da je nekoliko razloga zbog čega su zatražili jednomjesečno zadržavanje.

"Tužilaštvo Kantona Sarajevo, predložilo je Kantonalnom sudu u  Sarajevu određivanje pritvora osobi koja se dovodi u vezu sa ubistvom  I teškom krađom. Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze, da bi boravkom na slobodi, mogao ponoviti krivično djelo I zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti", kaže Azra Bačić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Moj klijent ima čvrst  alibi koji bi mogli da potvrde brojni svjedoci i  zatražiću njihovo saslušanje, poručuje Tatjana Savić, advokat privedenog. Kaže da je Trifković već privođen i saslušan u okviru istrage o ubistvu policajaca i da je prošao poligrafsko ispitivanje. Tvrdi da je Trifković privođen i prije nego što je  provjeren njegov alibi i uvjerava  da njen klijent nema nikave veze sa ubistvom.  O prijedlogu za pritvor nije se mogla izjasniti prije ročišta za njegovo određivanje, koje je u Kantonalnom sudu počelo kasno poslijepodne. 

"Mogu  da ponovim staru vijest, a to je da on privođen, ne dva, već tri puta, sam je tražio da bude poligrafski ispitan i ispitan je, nakon toga je ponovo priveden i zadržan, daljih informacija u ovom trenutku nema", kaže Tatjana Savić, advokat Srećka Trikovića

Savićeva Trifkovića zastupa u predmetu “Volan” koji se  vodi pred sudom BiH za krađu automobila. Iz kantonalnog MUP-a su samo kratko potvrdili da nastavljaju istragu u vezi sa ubistvom dvojice policajaca u naselju Alipašino Polje u Sarajevu. Adis Šehovic i Davor Vujinović pokušali su spriječiti krađu automobila, nakon čega su ih lopovi zasuli rafalnom paljbom. Ubijeni policajci Kantonalnog MUP-a juče su sahranjeni. Do kraja sedmice i skupština Kantona Sarajevo će se pozabaviti bezbjednosnom situacijom u tom gradu, koja je, kako su rekli iz policije, narušena nakon napada na pripadnike MUP-a. 

Тагови:
  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.