ATV

Фалсификовање докумената

У акцији СИПА ухапшен дугогодишњи одборник и супруг актуелне одборнице ПДП-а

  • Извор: АТВ
  • 27.09.2023. 20:33

Мирко Стојановић из Братунца, власник ауто школе "Омега", ухапшен је у акцији СИПА "Алтер его 1 и 2", усмјерене на откривању и процесуирању више тешких кривичних дјела повезаних са фалсификовањем докумената.

Како сазнаје АТВ Стојановић се сумњичи да је набављао и продавао фалсификована љекарска увјерења. Иначе, Стојановић је раније у три мандата био одборник ПДП у Братунцу и супруг је др Сњежане Стојановић, члана предсједништва ПДП-а и предсједнице Општинског одбора ПДП Братунац.

Акције "Алтер его 1 и 2" спроведене су по налогу Републичког јавног тужилаштва РС и Кантоналног тужилаштва у Тузли, а ухапшено је укупно 13 особа. 

Као што је АТВ писао они се сумњиче за израду и продају возачких дозвола, без полагања испита, затим за фалсификовање пасоша, личних карти, љекарских увјерења и слично... Према незваничним информацијама међу ухапшенима су и чланови комисија за полагање возачких испита, ауто школа...

Ухапшено 13 особа: Фалсификовали возачке, пасоше, личне карте...

Ухапшено 13 особа: Фалсификовали возачке, пасоше, личне карте...

Седам ухапшених предато је у надлежност Републичког јавног тужилаштва РС, а њих шест налази се на испитивању у Кантоналном тужилаштву у Тузли.

"Испитивање осумњичени је у току због основа сумње да су, дјелујући као организована криминална група на подручју Зворника, Осмака, Братунца, Власенице, као и сусједних мјеста на територији Тузланског кантона у периоду од новембра 2021. године до јуна 2023. године, учествовали у извршењу кривичних дјела примање мита, давање мита, фалсификовање исправе и злоупотреба службеног положаја или овлашћења", саопштило је Републичко тужилаштво.

Додали су да ће након испитивања тужилац донијети одлуку о евентуалном приједлогу за притвору.


Пратите нас и путем Вибера