Posljednji ispraćaj

U Glamočanima sahranjen Slaviša Krunić

  • 25.04.2019. 19:15

Slaviša Krunić sahranjen je nedaleko od porodičnog imanja na kojem je i rođen. Hiljade ljudi – članovi porodice, rodbina, prijatelji, komšije, pripadnici javnog i političkog života, ispratili su na vječni počinak, kako rekoše, čovjeka velikog srca, dobrotvora i uglednog privrednika.

Povorku, dugu nekoliko kilometara, u Glamočanima nedaleko od Laktaša, pratile su velike snage bezbjednosti, ali i pripadnici firme za obezbjeđenje čiji je tragično stradali Krunić bio vlasnik.

Tijelo banjalučkog biznismena prevezeno je na kočiji, uz vjerski obred i opelo koje je služilo više sveštenika. Mnoge je ljude zadužio, bio je dio crkve i zato smo se okupili u ovolikom broju, poručio je jedan od paroha. 

Jutros je u kongresnoj sali jedne od Krunićevih kompanija održana i komemoracija. Ubistvo mog sina je naručeno i s tim politika, nesuglasice i mržnja nemaju nikakve veze, poručio je na ivici suza otac ubijenog Krunića. Naša porodica nastaviće da živi i radi po Slavišinim načelima, poručio je Dragomir Krunić. Nikada, kaže, nije primijetio da je život njegovog sina u opasnosti. Vjeruje, ističe, u sposobnost MUP-a Srpske da što prije riješi slučaj ubistva njegovog sina. 

Posljednji pozdrav prijatelju, saradniku i saborcu uputili su brojni pripadnici javnog, poslovnog i političkog života. U Knjigu žalosti upisali su i se i brojni zaposleni u preduzećima pokojnog Krunića.  

Predsjednik NDP-a, Dragan Čavić bio je jedan od njegovih najbližih prijatelja. Prave ubice nisu oni koji su ispalili rafale u Slavišu, već oni koji su njegovu likvidaciju naručili kako bi svi drugi živjeli u strahu i ispunjavali njihove zahtjeve, poručio je Čavić. Komemoracija je održana i Krunićevom ubijenom pratiocu Žarku Pavloviću, koji je takođe sahranjen danas, na paljanskom groblju Bare.
 

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.