Наставак акције "Зип"

У кладњу ухапшена особа осумњичена за кријумчарење миграната

  • Извор: СРНА
  • 21.02.2024. 10:34

Припадници Агенције за истраге и заштиту су на подручју Кладња ухапсили једно лице, осумњичено за кријумчарење миграната, саопштено је данас из СИПА-е.

Лице је ухапшено јуче, у наставку оперативне акције "Зип", по налогу Суда и уз надзор Тужилаштва БиХ због постојања основа сумње да је починило кривична дјела организовани клриминал у вези са кривичним дјелима кријумчарење лица, организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната.

Ово лице је након хапшења спроведено у просторије СИПА-е, гдје је над њим извршена криминалистичка обрада и испитивање у својству осумњиченог.

О даљем статусу овог лица ће се у законоском року одредити поступајући тужилац Тужилаштва БиХ.

Из СИПА-е су подсјетили да су њени припадници 6. фебруара реализовали оперативну акцију "Зип" која је резултат вишемјесечне истраге у сарадњи са припадницима Министарства унутрашњих послова /МУП/ Хрватске и уз подршку Европола, те да је тада ухапшено девет лица.

Истрагом је документовано кријумчарење око 70 држављана Турске из БиХ у Хрватску, те даље у земље ЕУ, а кријумчарење је вршено тако да су лица преко границе БиХ са Хрватском превожена скривена у камионима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: