Пале

У пожару страдало осмогодишње дијете и жена

  • Извор: Б92
  • 15.01.2024. 19:44

Осмогодишња дјевојчица и њена 33-годишња мајка страдале су у пожару који је синоћ избио у кући породице Терзић. Ватра је захватила дуплекс, у једном дијелу живио је брачни пар са троје дјеце, у другом њихови родитељи. Мјештани Карађорђева у Палама, не памте овакву трагедију. Отац је, кажу комшије, успио из куће извући двоје дјеце. Вратио се по кћерку и супругу, али се ватра распламсала и више није могао да уђе.

"Захваљујући присебности оца у том тренутку је спасио два сина, мали Василије, старији је има лом руке, има мало оштећење главе, пошто их је отац морао бацити са терасе буквално,млађи је срећа пао у снијег па је прошло све безболно за њега, срећом, он је ту код комшија збринут", каже Огњен Копривица, комшија.

Старији дјечак смјештен је у болницу у Касиндолу, али није животно угрожен. У Ватрогасној јединици Пале кажу да су дојаву о пожару запримили  у 10 до 1. Интервенисало је пет ватрогасаца са три возила.

"Око неких 40, 45 минута извршена је локализација и тада смо тек могли да уђемо у унутрашњост објекта, гдје смо извршили претрагу просторија и нашли смо два угљенисана тијела. По доласку самом комшије су нас информисале да постоји могућност да се унутра налази женска особа са дјететом, тако да кад смо их пронашли већ је било прекасно", каже Горан Божић, ватрогасно одјељење Пале ТВЈ Источно Сарајево.

Породица Терзић, избјегла је из Сарајева. У Карађорђево су дошли из избјегличког центра, прије 20 година, када су  добили куће од општине. 

"Општина заједно са градом ће предузети све мјере да се породица збрине с обзиром да је зима. Да се види гдје они могу да живе у овим данима, да се обави сахрана, све оно што је неопходно у овом тренутку", каже Бошко Југовић, начелник општине Пале.

У пожару су изгорјели и комплетно приземље и спрат лијевог дијела дуплекса куће. Шта је узрок пожара јoш се не зна,  али искуснији претпостављају да је ријеч о електроинсталацијама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.