Pale

U požaru stradalo osmogodišnje dijete i žena

  • Izvor: B92
  • 15.01.2024. 19:44

Osmogodišnja djevojčica i njena 33-godišnja majka stradale su u požaru koji je sinoć izbio u kući porodice Terzić. Vatra je zahvatila dupleks, u jednom dijelu živio je bračni par sa troje djece, u drugom njihovi roditelji. Mještani Karađorđeva u Palama, ne pamte ovakvu tragediju. Otac je, kažu komšije, uspio iz kuće izvući dvoje djece. Vratio se po kćerku i suprugu, ali se vatra rasplamsala i više nije mogao da uđe.

"Zahvaljujući prisebnosti oca u tom trenutku je spasio dva sina, mali Vasilije, stariji je ima lom ruke, ima malo oštećenje glave, pošto ih je otac morao baciti sa terase bukvalno,mlađi je sreća pao u snijeg pa je prošlo sve bezbolno za njega, srećom, on je tu kod komšija zbrinut", kaže Ognjen Koprivica, komšija.

Stariji dječak smješten je u bolnicu u Kasindolu, ali nije životno ugrožen. U Vatrogasnoj jedinici Pale kažu da su dojavu o požaru zaprimili  u 10 do 1. Intervenisalo je pet vatrogasaca sa tri vozila.

"Oko nekih 40, 45 minuta izvršena je lokalizacija i tada smo tek mogli da uđemo u unutrašnjost objekta, gdje smo izvršili pretragu prostorija i našli smo dva ugljenisana tijela. Po dolasku samom komšije su nas informisale da postoji mogućnost da se unutra nalazi ženska osoba sa djetetom, tako da kad smo ih pronašli već je bilo prekasno", kaže Goran Božić, vatrogasno odjeljenje Pale TVJ Istočno Sarajevo.

Porodica Terzić, izbjegla je iz Sarajeva. U Karađorđevo su došli iz izbjegličkog centra, prije 20 godina, kada su  dobili kuće od opštine. 

"Opština zajedno sa gradom će preduzeti sve mjere da se porodica zbrine s obzirom da je zima. Da se vidi gdje oni mogu da žive u ovim danima, da se obavi sahrana, sve ono što je neophodno u ovom trenutku", kaže Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

U požaru su izgorjeli i kompletno prizemlje i sprat lijevog dijela dupleksa kuće. Šta je uzrok požara još se ne zna,  ali iskusniji pretpostavljaju da je riječ o elektroinstalacijama.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: