Vlada Republike Srpske

U Srpskoj sutra dan žalosti zbog ubijenih policajaca

  • 28.10.2018. 19:14

Vlada Republike Srpske donijela je odluku da sutra proglasi dan žalosti, zbog ubistva dvojice policijaca u Sarajevu. Na svim zgradama javnih institucija zastave će biti spuštene na pola koplja, a kulturne i sportske manifestacije biće prilagođene datim okolnostima. 

Vlada i građani Republike Srpske izražavaju saučešće i saosjećanje sa porodicama stradalih zbog njihovog teškog gubitka, saopšteno je iz biroa za ondose s javnošću. Identitet napadača na policiju u naselju Alipašino polje još nije poznat. Saslušano je više od dvadeset osoba, a informacije da su neki od privedenih uputili policiju na pravi traga, nisu potvrđene. Danas je na razgovor privedeno još nekoliko osoba, koje će biti podvrgnute i poligrafskom ispitivanju. Pretresi su nastavljeni na svim lokacijama gdje bi se mogli naći dokazi o svirepom ubistvu Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. 

Iz policije Kantona Sarajevo poručuju da se istraga nastavlja, ali više od toga ne mogu da kažu. Kolege ubijenih policajaca i danas poručuju da se počionici što prije moraju pronaći.  

"Bio sam u tom momentu na terenu, tamo sam među prvim došao na lice mjesta i zatekao sam strašan prizor, kolege Adis Šehović i Davor Vujonović su stradali samo zato što su bili policijski službenici i zato što su bili u službenom vozilu. Oni tamo nisu intervenisali, nije bilo ni dojave da se tamo nešto dešava," rekao je Sadik Ećo,   
član Upravnog odbora sindikata  policije Kantona Sarajevo.

Ubijeni policajci Adis ŠehoviĆ i Davor Vujinović biće sahranjeni sutra. Prije toga biće odrzana zajednička komemorativna sjednica u sali zgrade opštine Novi grad. Članovi sindikata Sarajevske policije na zgradu MUP-a postavili su plakate sa fotografijama stradalih policajaca, sa porukom da se ne ponovi. Sindikati na taj način žele dati do znanja, da nikada neće odustati od traženja pravde za mučki ubijene kolege. Poručuju da i da pravosudne institucije moraju efikasnije raditi svoj posao. 

"Kada govorimo o saradnji policijski agencija, ona je uvijek bila na određenom niovu, ali činjenica je i mi zahtjevamo da ta saradnja mora biti i tješnja," rekao je Mirza Hadžiabdić, predsjednik UO Sindikata MUP-a KS.  

Nakon ubistva dvojice policajaca u Sarajevskom naselju Alipašino polje, odmah je počela velika potraga za napadačima u koju su uključene sve policijske  i bezbjednosne agencije. I Tužilastvo BiH je ponudilo pomoć u istrazi. MUP Republike Srpke je, odmah nakon informacije da je moguće da su napadaći pobjegli na teritoriju Srpske, na raspolaganje stavio raspoložive kapacitete. Iz Sarajvske policije su poručili da će, budu li imali relevantna saznanja, na vrijeme informisati javnost i to su saopštiti, nakon što je procurilo nekoliko informacija iz istrage koje u policiji nisu mogli potvrditi. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.