Прије три године пронађено тијело

Убијена Даница Милошевић: Ћерка је бацила у шахт, па причала да се мајка удала и отишла!

  • Извор: Телеграф
  • 17.03.2024. 08:26

Тијело Данице Милошевић (58) из Бечеја пронађено је прије тачно три године. Њу је убила ћерка Дивна, која ју је тукла рукама и ногама, а потом удавила. Њено тијело је бацила у шахт у близини куће, а потом затрпала циглама, пијеском и грањем.

Злочин је откривен када је Даничина друга ћерка, која живи у Лесковцу, пријавила да се дужи временски период није чула са мајком.

Убиство се догодило средином јануара 2021. године, када су се мајка и тада 23-годишња ћерка посвађале у породичној кући у којој су заједно живјеле. Сукоб је ескалирао и завршило се тиме што је Дивна голим рукама убила своју мајку, а потом њено тијело затрпала у шахту за воду. Након злочина се правила као да се ништа није десило.

Нови детаљи тешке несреће код Рогатице: Четири особе тешко повријеђена, а три лакше

Нови детаљи тешке несреће код Рогатице: Четири особе тешко повријеђена, а три лакше

Потрага за Даницом почела је када је њена друга ћерка Моника, која живи у Лесковцу, полицији пријавила нестанак Данице и на друштвеним мрежама почела да објављује да јој је мајка нестала. Она је нестанак пријавила око нешто више од мјесец дана након убиства, 1. марта. Са мајком се није често виђала, али су се редовно чуле, те је у њој пробудило панику то што јој се мајка није јавила од 20. децембра. Мобилни телефон јој недјељама није био доступан.

Дивна је сестри испричала да се мајка преудала и отишла, а онда јој се и она све ријеђе јављала, што је код Монике пробудило додатну сумњу. Она је, због тога што је њена сестра била изузетно хладна, случај нестанка је 1. марта пријавила полицији. Накнадно је од оца чула да су комшије причале да су Даница и Дивна два мјесеца раније имале журстру расправу.

Полиција је почела да сумња у то да је Дивна разлог мајчиног нестанка. Додатну пажњу привукло је то што је она, када је почела потрага за њеном мајком, обрисала све своје налоге на друштвеним мрежама. Редовно је користила платну картицу своје мајке, што је полицији, након пријаве нестанка жене, било сумњиво, с обзиром на њену причу да се мајка удала и отишла.

Личне ствари бацила у атар

Полиција је тијело, напослетку, пронашла 16. марта. Било је закопано у шахту за воду у башти породичне куће, испод гомиле набацаног пијеска и цигала. Дивна је у полицији најприје инсистирала на причи да јој се мајка удала, а потом се сломила и признала да је током свађе дошло до физичког обрачуна, да је мајку ударала рукама и ногама по тијелу и глави, као и да је тијело бацила у шахт, а потом затрпала.

Андреј се забарикадирао са таоцима: Убио маћеху и сестру

Андреј се забарикадирао са таоцима: Убио маћеху и сестру

Мајчину гардеробу, фотографије и друге личне ствари набацала је на гомилу неколико стотина метара у атару.

Дивна је ухапшена истог дана.

Прве комшије мајке и ћерке су, доласком лијепог времена, наводно осјетиле непријатан мирис у посљедњих неколико недјеља прије проналаска тијела, али су посумњали да је у близини угинула нека животиња.

Послата у психијатријску установу

Виши суд је, уочи почетка суђења, од Вишег јавног тужилаштва у Зрењанину примио приједлог за изрицање мјере безбједности против окривљене Дивне Милошевић, због постојања оправдане сумње да је починила кривично дјело убиство. Мјера која је предложена односила се на обавезно психијатријско лијечење окривљене и њено чување у здравственој установи.

Суд је напослетку прихватио ту мјеру и она се спроводи у Специјалној затворској болници у Београду, док је у пресуди наведено и да се на сваких девет мјесеци контролише стање осуђене Дивне, пише Телеграф.

(Фото: Facebook)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм