U Pragu

Učenik iz Hrvatske poginuo na maturskom putovanju

  • Извор: Агенције
  • 02.04.2023. 15:06

Sedamnaestogodišnji maturant porečke Srednje škole Mate Balote poginuo je u noći s petka na subotu, nešto iza ponoći, na maturskom putovanju u Pragu. Ministarstvo nauke i obrazovanja Hrvatske u subotu je saopštilo da je u kontaktu s hrvatskom ambasadom u Pragu i direktorom škole te je pokrenut postupak krizne intervencije.

Maturant je najvjerovatnije pao s petog sprata zgrade u Pragu gdje je bio u izlasku sa svim svojim kolegama te četiri profesora. Učenici su se s putovanja vratili noćas oko 1 sat. Svi su jako potreseni situacijom i ovim nesretnim slučajem. Bili su na putovanju s pulskom turističkom agencijom Zeatours, piše Jutarnji list.

"Ovo putovanje je bilo u našoj organizaciji i ovo je prvi put u 30 godina da se tako nešto dogodilo. Nismo to još doživjeli i od 1 sat ujutro smo u stalnom kontaktu s direktorom i profesorima koji su za vrijeme događaja bili s djecom na licu mjesta. Svi su potreseni, no uspjeli su se nekako sabrati i organizovati odgovorno povratak djece nazad u Poreč. Profesori su kao i djeca bili u velikom šoku", rekao je Floris Milohanović, direktor iz turističke agencije Zeatours.

Policajac izvršio samoubistvo, supruga pronašla oproštajno pismo

Policajac izvršio samoubistvo, supruga pronašla oproštajno pismo

"Ne znamo što se dogodilo vani te večeri, no policija je isključila mogućnost nasilne smrti pa su djeca puštena da se vrate u Hrvatsku. Podatke policijskih izvještaja s uviđaja nemamo i to će vjerovatno ići preko ambasade. Koliko znam obdukcija tijela će biti sutra, pa će se ono vratiti u Hrvatsku. Bio je to nesretan slučaj, pao je s velike visine", dodao je.

Direkotr škole Krešimir Bronić potvrdio je da se radi o mladiću iz Umaga, koji je školu pohađao u Poreču. Navodno je uzrok smrti pad s velike visine. Na izletu je bilo gotovo 90 učenika iz trećih i četvrtih razreda opšte i jezične gimnazije.

"Učenik je prešao preko ograde s terase kluba i pao s visine petog sprata. Vjerujem da je nesretan slučaj i ne bih mogao ništa više komentarisati do dopisa češke policije", kazao je za HRT Krešimir Bronić, direkotr Srednje škole Mate Balote.

Ugašen požar na kući u Banjaluci

Ugašen požar na kući u Banjaluci

Nastava će se, kako je rekao Bronić, sutra održati. Psihološku pomoć svim učenicima koji su bili na putovanju pružiće Tim za krizne intervencije.

"Održaćemo i roditeljske sastanke s učenicima i roditeljima. Svi smo još uvijek potreseni", kaže Bronić.

Hrvatska ambasadorka u Češkoj Ljiljana Pancirov kazala je za HRT da želi izraziti saučešće porodici, ali i svim onima, djeci i nastavnicima, koji su bili prisutni prilikom tog smrtnog slučaja.

Peh na početku: Milatović zaboravio ličnu kartu, nije mogao glasati

Peh na početku: Milatović zaboravio ličnu kartu, nije mogao glasati

"Za sada nemam nikakve dodatne informacije. Očekuje se izvještaj policije i nalaz obdukcije. Tokom ponedjeljka očekujemo dodatne informacije", kazala je Pancirov.

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.