Хрватска

Ухапшен осумњичени за монструозно убиство жене у Загребу

  • Извор: Индекс
  • 05.04.2024. 17:56

Ухапшен је мушкарац због убиства на загребачкој Трешњевци, објавила је полиција.

"Особа која се доводи у свезу с овим кривичним дјелом под надзором је загребачке полиције. Данас, 5. априла око 8.20 сати на Трешњевци, Средњаци, у стану пронађено је тијело женске особе. Смрт је према до сад утврђеном посљедица кривичног дјела", пише полиција.

Подсјетимо, полиција је, како је незванично сазнао "Јутарњи", јутрос око 8:20 запримила позив мушкарца са Средњака који је рекао:

"Неко ми је убио маму".


Хорор: У окну лифта пронађено тијело

Хорор: У окну лифта пронађено тијело

Лист наводи како је убица с више убода оштрим предметом, највјероватније ножем, усмртио жену. Додаје да се јутрос на вратима њеног стана појавио мушкарац којег су дочекали очигледни знакови провале. 

Ради се о провали која је завршила убиством?

У току је полицијски увиђај, након којег ће бити познато више детаља. "ХРТ" незванично сазнаје да се ради о провали која се догодила или током ноћи или ујутро.

"Жупанијско државно тужилаштво руководи увиђајем поводом проналаска тијела на овој адреси. У току је увиђај. Проводе се извиди и провешћемо све потребне доказне радње како бисмо расвијетлили чињенице овог догађаја. Кад будемо имали више информација, ми ћемо се јавити", рекла је Албина Тисанић, замјеница ЖДТ-а Загреб.

То је друга жена убијена данас у Загребу, прву убио муж

Подсјетимо, јутрос се већ догодило убиство жене у Загребу. У стану у Ливадићевој улици муж је убио супругу.

Како су "Индексу" јавили читаоци, јутрос се у Ливадићевој улици код Кватрића око 7:20 зачуо женски врисак, а на лице мјеста убрзо су дошли специјалци и хитна. Дио Ливадићеве улице код Кватрића био је блокиран, а полиција није пропуштала возила ни пјешаке.


Ђоко Екватор осумњичен да је ”сврнуо” 8,2 милиона марака

Ђоко Екватор осумњичен да је ”сврнуо” 8,2 милиона марака

"Данас око 7:25 на подручју Максимира у стану је мушкарац испалио хитац из ватреног оружја који је повриједио чланицу породице. Полицијски службеници повријеђену су извукли из стана и пружена јој је љекарска помоћ", поручила је полиција у одговору на "Индексов" упит додавши да је осумњичени под њиховим надзором.

Жена је, нажалост, касније преминула у болници од задобијених повреда, потврдила је полиција око 9:30.

У току је полицијски увиђај којим би требале бити утврђене појединости овог догађаја.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.