Trogir

Uhapšen policajac koji je upucao muškarca u glavu

  • Извор: Индекс
  • 01.07.2023. 15:39

Branko M., koji je u četvrtak u Trogiru pucao muškarcu (32) u glavu, a potom pobjegao, predao se policiji te je uhapšen. Policija i specijalci su za njim tragali danima.

Kako se neslužbeno saznaje, Mamić se sam predao policiji koja je suzila područje pretrage na selo Prapatnica. Kako javlja Slobodna Dalmacija, kad je shvatio da je obruč zatvoren i da mu nema bijega, predao se. U trenutku hapšenja nije bio naoružan.

Tokom protekla tri dana policajci su, uz pomoć pripadnika Jedinice specijalne i interventne policije, "češljali" Trogir, Čiovo, Seget i ostala okolna mjesta u opsežnoj akciji traganja za izvršiocem krivičnog djela ubistva u pokušaju nad godišnjim J.M. (32).

Objavljena fotografija neposredno nakon napada u Trogiru

Objavljena fotografija neposredno nakon napada u Trogiru

Tridesetdvogodišnjak je na liječenju na intenzivnoj njezi splitskog KBC-a, a iako u teškom stanju, stabilno je.

Pronađen i auto u kojem je bježao

Kako je saopštila policija, napadač je uhapšen oko 13.40 te je odveden u službene prostorije policije, gdje će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje. Pronađeno je i lično vozilo u kojem je bježao.

Policajci će temeljem naloga suda obaviti pretragu vozila, stoji u saopštenju u kojem policija zahvaljuje građanima na "saradnji i strpljenju prilikom provođenja mjera traganja za osumnjičenim".

Šta je osumnjičeni napravio?

Podsjetimo, u četvrtak je usred bijela dana bivši policajac Branko M. iz vatrenog oružja pucao u glavu muškarcu. Muškarac je zadobio teške tjelesne povrede, a splitska bolnica je potvrdila da je ranjeni muškarac stabilno.

Opsadno stanje u Trogiru, muškarac upucan u glavu

Opsadno stanje u Trogiru, muškarac upucan u glavu

On je pobjegao nakon napada. Navodno je motiv bila ljubomora jer je bio uvjeren da ga žena vara sa kompijom kojeg je ranio. On je inače nedavno pušten iz zatvora jer je osuđen za porodično nasilje nad suprugom i djecom. Prijavljen je za sedam krivičnih djela. Mahao je pred njima pištoljem i prijetio da će ih ubiti.

Božinović čestitao policiji

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović čestitao je splitskoj policiji koja je pronašla Branka M. (55). 

“Nakon potrage, osumnjičeni za teško krivično djelo - pokušaj ubistva, pod nadzorom je policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske“, objavio je Božinović na Twitteru.

Čestitao je splitskoj policiji “koja upornim i stručnim radom smanjuje nivo kriminaliteta iz domene koja najviše utiče na bezbjednost građana i gostiju Hrvatske“.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: