Uhapšen Renato Marjanović: Psihijatrija, nasilje i rafalna pucnjava na ugostiteljski objekat

  • 09.03.2021. 10:30

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da je uhapsila Renata Marjanovića koji je otvorio rafaljnu paljbu na ugostiteljski objekat u Prijedoru. Pukom srećom, nije bilo poginulih i povrijeđenih.

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 08.03.2021. godine, lišili su slobode lice inicijala R.M. za kojim je bila raspisana potraga po naredbi PU Prijedor zbog počinjenog krivičnog djela „Izazivanje opšte opasnosti“. Lice je predato policijskim službenicima PU Prijedor na njihovo dalje postupanje", stoji u saopštenju PU Banjaluka.

 U Prijedoru u ulici Slavka Rodića došlo je do pucnjave. Kako saznaje ATV, za sada nepoznato lice je otvorilo rafalnu paljbu na jedan ugostiteljski objekat.           

Reporter ATV-a bio je prisutan na mjestu pucnjave odakle je izvijestio da je tada nepoznato lice otvorilo rafanu paljbu na jedan ugostiteljski objekat. Tada je policija blokirala saobraćaj i počela potragu za počiniocem.

Samo dan kasnije, Marjanović je otišao u banjalučku Kliniku za psihijatriju gdje je zadržan.

"Lice R.M. samovoljno se javilo u Kliniku za psihijatruju i tu će biti zadržan u zatvorenom prostoru. Policija će ga ispitati kada se za to steknu uslovi. U toku je potraga za vozilom i oružjem koje je koristio", rekli su u Policijskoj upravi Prijedor ne navodeći detalje.

Zašto vam je Marjanović poznat?

Marjanović je 2019. godine lišen slobode zbog zlostavljanja, mučenja i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje i tjelesne povrede na štetu sugrađanina.

Tada je bio dostupan video u kojem Marjanović maltretira sugrađanina zbog zastave BiH koji je bio nalijepljen na vozilo oštećenog.

Za Marjanovića se zna da je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela i tada je lišen slobode. Kako ATV saznaje, nije prvi put da se Marjanović našao na psihijatrijskom liječenju. Koliko je društvo bezbjedno dok je Marjanović na slobodi, procijeniće sud.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)