Akcija "Hornet"

Uhapšene i tri osobe iz Sarajeva osumnjičene za trgovinu drogom i pranje novca

  • Извор: СРНА
  • 13.12.2022. 17:48

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo lišili su slobode tri lica čiji su inicijali A.B, E.DŽ. i H.DŽ, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog sumnje da su počinili krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama i pranje novca.

Službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske sproveli su zajedničku akciju kodnog naziva "Hornet" i izvršili pretrese više objekata i vozila na području Sarajeva, Foče i Kaknja, pri čemu su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela, a slobode je lišeno više lica, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske u okviru ove akcije lišili su slobode tri lica na području Foče.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim licima, navodi se u saopštenju iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Na području Foče, Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske su uhapsili lica čiji su inicijali B.D, N.V. i D.S. koji se sumnjiče za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da će uhapšeni u akciji "Hornet" na području Sarajeva i Foče zbog organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim međunarodnim prometom droge biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Oni su osumnjičeni da su djelujući kao organizovana kriminalna grupa nabavljali veću količinu marihuane sa teritorije Crne Gore, te organizovalu prenošenje, skrivanje i krijumčarenje u BiH, a nakon toga i distribuciju i prodaju na širem području BiH.

Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dokazima iz dešifrovanih aplikacija "Skaj" i "Anom".

Akcija se sprovodi po naredbi Suda BiH, a pod nadzorom Posebnog odjeljenja Tužilaštva BiH za organizivani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок