Akcija "Vagon"

Uhapšeni zbog sumnje da su neovlašćeno vršili proizvodnju i promet droge

  • 26.03.2021. 12:27

Lica čiji su inicijali V.B. i T.G. lišeni su slobode u akciji kodnog naziva "Vagon", koju su relazovali policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, zbog sumnje da su počinili krivična djela izvršenje krivičnog djela u sastavu kriminalnog udruženja, u vezi sa krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

"Realizacija akcije 'Vagon' počela je juče, kada je uz asistenciju policijskih službenika MUP-a Srednjobosanskog kantona FBiH, u opštini Novi Travnik slobode lišen V.B. a zatim i izvršeni pretresi na više lokacija koje je osumnjičeni koristio", saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U saopštenju se dodaje da je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto oko 12 kilograma biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, više komada vatrenog oružja i municije, dva pancira, više mobilnih telefona i novac u iznosu od oko 1.300 evra.

"Policijski službenici MUP-a Srpske danas su u Banjaluci slobode lišili lice čiji su inicijali T.G. Pretres lokacija i vozila koje je ovo lice koristilo je u toku", navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a navode da će nakon izvršene kriminalističke obrade V.B. i T.G. biti sprovedeni u Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Тагови: