Србија

Увозили половњаке са фалсификованом документацијом, ухапшене 22 особе

  • 04.10.2023. 11:11

По налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал у сарадњи са СБПОK и Сектором пореске полиције данас су на територији Новог Сада и Суботице ухаппшене 22 особе.

- Слободе су лишени Р.Ш., С.K., З.K., А.K., С.В.K., Т.K., Ж.А., М.М., С.В., Ј.В., А. В., Н.Н., Д.Р., М.Г., М.С., А.Х., Д.Т., М.Е., С.Ђ., А.Ф., В.М. и М.Б.П., због сумње да су извршили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела, пореска утаја и и злоупотреба положаја одговорног лица - наводи се у саопштењу тужилаштва.

Организатор Р.Ш. је, како се сумња, организовао ову криминалну групу под чијом контролом је пословало седам привредних субјеката у иностранству и седам привредних субјеката у Србији.

- Ова организована криминална група је сачињавала лажну документацију, по наруџбини шпедитера, неопходну за увоз половних аутомобила. Ријеч је рачунима умањене вриједности половних моторних возила и неистинитим ЕУР-1 обрасцима. У периоду од 1. фебруара 2019. до данас увезено је 39. 078 половних моторних возила. Тиме је буџет Републике Србије оштећен за више од 2,1 милијарду динара - саопштено је из тужилаштва.

На име тако сачињене лажне пословне документације, како се наводи, ова организована криминална група је прибавила противправну имовинску корист у износу у од 1.179.300 еура, а шпедитери 2.735.460 евра.

- Претресање просторија је у току. Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити спроведени у Јавно тужилаштво за организовани криминал након чега ће бити саслушани - саопштило је Јавно тужилаштво за организовани криминал.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина