Гранични прелаз са Хрватском

Возач камиона из БиХ покушао у ЕУ пренијети више од 32.000 евра у кешу

  • Извор: Агенције
  • 17.03.2024. 12:09

Кад је возач теретног возила бх. ознака стигао на гранични прелаз Стара Градишка, мислио је да је добро сакрио на десетине хиљада евра. Али, погријешио је.

Проводећи појачане мјере контроле, бродски цариници су темељно прегледали возило држављанина БиХ а посебан фокус је био на прикључном возилу теретњака. Између пријављене робе пронађено је скривено 22.800 евра.

Било је то довољно да завире и у јакну возача те су у џепу његове јакне пронашли новчаник са још 9.700 евра, пише Јутарњи лист.

С обзиром да приликом уласка у царинско подручје Европске уније није испунио обавезни формулар о преносу 32.500 евра готовине, издан му је прекршајни налог тежак 12.000 евра јер се огријешио о члана 69а. Закона о девизном пословању возача због покушаја незаконитог уноса готовине.

Је ли новац био намијењен становитој Арнеји, Скоку и Емиру чија су се имена руком исписана нашла на кутијици у којој се, иначе, налазе дискови за протетику или су они послали новац, није познато.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм