Црна Гора

Хирург крио дио тијела покојника?

  • Извор: вијести.ме
  • 17.09.2023. 08:50

Полиција је прекјуче претресала просторије на хирургији Клиничког центра у Подгорици по пријави породице покојника да је васкуларни хирург Н.Ф. прикривао доказе, односно неовлашћено из установе изнио дио људског тијела.

“Вијестима” је више извора незванично саопштило да је саслушано више особа и да су запослени на васкуларној хирургији у остави тог одјељења Клиничког центра пронашли теглу у којој је, како се претпоставља, дио абдоминалне аорте, коју је Н.Ф, како тврди породица покојника, претходно однио из те здравствене установе.

Та информација незванично је потврђена из више извора у Управи полиције, али и Клиничког центра.

Тијело младића пронађено на Вележу

Тијело младића пронађено на Вележу

Основно државно тужиластво, према незваничним сазнањима, дало је налог да се пронађени материјал упути на вјештачење.

Вијести” нису успјеле да ступе у контакт са васкулраним хирургом којег породица оптужује за прикривање доказа - дијела тијела покојника, али и несавјесно лијечење са смртним исходом. Редакција је на више телефонских бројева покушала да добије љекара Н.Ф., али он није одговорио на позиве и поруку. “Вијести” су контактирале и приватну ординацију васкуларног хирурга, из које су казали да љекар није тренутно ту.

Из Клиничког центра су званично потврдили да полиција води истрагу по пријави. Нису, међутим, прецизирали против кога.

На питања  да ли је тачно да је полиција претресала просторије те установе, по пријави за прикривање доказа и несавјесног лијечења са смртним исходом и шта ће предузети поводом тог случаја, одговорили су:

“Потврђујемо да је полиција вршила истрагу у складу са пријавом коју је имала и у потпуности сарађујемо као и увијек са свим државним органима. Своје поступке Клинички центар Црне Горе ће ускладити са резултатима истраге коју полиција спроводи без прејудицирања истих”.

Драма у школском дворишту: Дијете се усред ноћи заглавило на дрвету

Драма у школском дворишту: Дијете се усред ноћи заглавило на дрвету

Према незваничним сазнањима, васкуларни хирург је прије двадесетак дана оперисао пацијента који је преминуо након неколико дана.

Из полиције су незванично казали да је породица пацијента поднијела кривичну пријаву због наводног несавјесног лијечења са смртним исходом. Члан породице преминулог, како су појаснили, у приватној ординацији васкуларног хирурга прије неколико дана уочио је наводно теглу са дијелом људског тијела на којој је било написано име и презиме покојника. Породица је након тога поднијела пријаву због прикривања доказа, па је полиција по налогу Основног државног тужилаштва прекјуче претресала приватну ординацију у којој Н.Ф. ради, просторије Клиничког центра и саслушавала медицинско особље васкуларне хирургије.

Ухапшен кријумчар мигрантима из БиХ који је два пута бјежао полицији

Ухапшен кријумчар мигрантима из БиХ који је два пута бјежао полицији

Из Основног државног тужилаштва јуче нису одговорили којим поводом је полиција претресала просторије Клиничког центра, да ли је то урађено по њиховом налогу а у вези са пријавом о наводном прикривању доказа, у којој фази је поступак и да ли је тачно да је пронађен дио људског органа.

Саопштили су да ће се огласити у понедјељак.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: