''Инфраструктура железнице Србије''

Запослени признао пропуст који је изазвао судар возова код Оџака

  • Извор: Агенције
  • 18.11.2023. 11:56

''Инфраструктура железнице Србије'' саопштила је данас да је током истражног поступка запослени тог предузећа Ј.М. на пословима отправника возова у станици Ратково усмено признао пропуст у раду који је изазвао настанак синоћње жељезничке незгоде код Оџака, када је путнички воз налетио на теретни.

У даљем истражном поступку ће ово бити потврђено након прикупљања материјалних доказа и утврђивања чињеница под којима дошло до личног пропуста у раду запосленог, наведено је у саопштењу Инфраструктуре жељезнице Србије.

Према прелиминарним информацијама, машиновођа је, након уочавања препреке спровео кочење и изашао из кабине и додатно спријечио теже посљедице.

Ислеђење ове незгпде врши истражна комисија ''Инфраструктуре жељезнице Србије''.

Судар возова код Оџака, велики број повријеђених

Судар возова код Оџака, велики број повријеђених

У саопштењу је наведено да је 17. новембра у 18.42 часова, на регионалној прузи број 207 Нови Сад - Оџаци - Богојево, приликом саобраћаја воза број 25412 превозника Србијавоз, између службених мјеста Ратково - Оџаци, дошло је до налета воза 25412 који саобраћа на релацији Нови Сад - Суботица на крај међународног теретног воза број 49028 (лок 753-782 и 9 Сгс товарених кола контејнерима, превозника Трансагент Оператор).

Највећа допуштена брзина кретања возова на овој дионици је 100 km/h.

На мјесто настанка незгоде излазио је и истражни судија, покрајински инспектор за жељезнички саобраћај и представници ЦИНС-а (Центра за истраживање несрећа у саобраћају).

Прекид у организацији саобраћаја возова на дијелу пруге Ратково - Оџаци траје од 18:42 и даље до санације посљедица.

Око 50 повријеђених у судару возова код Оџака

Око 50 повријеђених у судару возова код Оџака

Због ове несреће отказују се возови за превоз путника на релацији на релацији Сомбор-Нови Сад-Сомбор (превозник Србијавоз).

За отклањање посљедица ове незгоде ангажован је помоћни воз из Београда, који је у станицу Нови Сад ранжирна стигао у 6.21 и након станичне маневре у 7.45 кренуо на лице мјеста. 

Из опште болнице у Сомбору данас је саопштено да је од пет хоспитализованих пацијената који су повријеђени у синоћњој жељезничкој незгоди код Оџака један са тешким повредама јетре и преломима ребара смјештен на Јединици интезивне његе, док су четири пацијента, који су тренутно у стабилном стању, смјештени на Одјељење хирургије због повреде главе и прелома ребара.

У Општој болници у Сомбору прегледана су 52 пацијента, од којих је пет пацијената хоспитализовано, навела је та здравстевна установа у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм