Посланик СДА

Зилџић признао кривицу, биће осуђен на годину дана кућног притвора

  • 22.09.2023. 16:33

Посланик у Парламенту ФБиХ Салко Зилџић, који је ухапшен 18. септембра у Србији, склопио је данас споразум о признању кривичног дјела са Вишим тужилаштвом у Ужицу, потврдио је његов адвокат Љубиша Радуловић.

Према споразуму, окривљени је осуђен на кућни затвор у трајању од годину. Адвокат је додао да споразум треба да буде потврђен од стране Вишег суда у Ужицу.

Тужилаштво БиХ провјерава како је Зилџић дошао до исказнице ОБА-е

Тужилаштво БиХ провјерава како је Зилџић дошао до исказнице ОБА-е

Ако суд потврди споразум, Зилџић ће бити пуштен из притвора, а очекује се да ће потврда услиједити у “кратком року”, истакао је Радуловић.

– Према Kривичном закону БиХ Зилџић може ту казну откупити – рекао је РАдуловић.

Раније, Више јавно тужилаштво из Ужица саопштило је да је покренуло истрагу против Зилџића “због постојања основане сумње да је учинио кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја”, на основу Kривичног законика.

Тужилаштво је навело да је Зилџић испитиван у предистражном поступку у својству осумњиченог у полицијској станици Бајина Башта, гдје је изнио своју одбрану.

Подсјетимо, из Министарства безбједности БиХ су саопштили 20. септембра да су припадници Граничне полиције Србије приликом контроле на граничном прелазу пронашли почасну легитимацију Обавјештајно-безбједоносне агенције БиХ (ОБА) код посланика у Парламенту Федерације БиХ, Салка Зилџића.

Међутим, Зилџићев адвокат је раније изјавио да не постоји никаква легитимација Обавјештајно-безбједоносне агенције БиХ, наводно пронађена код Зилџића, пише Kлиx.

Салко Зилџић је посланик у Парламенту Федерације БиХ и обавља функцију предсједника Градског одбора Странке демократске акције (СДА) у Тузли. Раније је био предсједник Асоцијације младих СДА.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: