Врховни суд

Жртву избо ножем и сакрио тијело: Убици из Приједора смањена казна

Врховни суд Републике Српске смањио је казну Адину Хоџићу (24) из Приједора и осудио га на 15 година затвора због убиства Сенада Калтака (66), кога је избо ножем у приједорском насељу Хамбарине, 28. јануара прошле године.

Хоџић je у Окружном суду у Приједору признао кривицу и осуђен је на 17 година затвора, али му је након жалбеног поступка Врховни суд преиначио пресуду и правоснажно га осудио на 15 година.

Злочин се догодио у ноћи између 27. и 28. јануара прошле године у Калтаковој кући. У пресуди се наводи да је Хоџић сједио са Калтаком, када је дошло до вербалног сукоба.

За свирепо убиство Зорићу потврђено 27 година затвора

За свирепо убиство Зорићу потврђено 27 година затвора

”У намјери да оштећеног лиши живота Хоџић је са стола, за којим су сједили, узео кухињски нож са оштрицом дугчаком 20 центиметара и два пута убо Калтака у предјелу главе. Нанио му је плитку убодну рану унутрашњег угла лијевог ока и изнад унутрашњег угла десног ока”, наводило се у оптужници.

Истрајан у намјери да убије Калтака, Хоџић је потом оштрицу ножа зарио у грудни кош жртве. Пресјекао му је пулмоналну артерију и Калтак је умро усљед масивног искрварења.

Досије: Како је свађа у Приједору ескалирала у убиство?

Досије: Како је свађа у Приједору ескалирала у убиство?

”У намјери прикривања трагова злочина Хоџић је тепих са траговима крви сакрио испод кревета у спаваћој соби жртве. Из куће је узео нож, којим је починио злочин, и још један мањи нож, мобилни телефон жртве и књучеве од куће. Након тога је око врата Калтака везао изолир траку и каиш и тијело је извукао из куће”, пише у оптужници.

Додаје да је оптужени закључао улазна врата куће, а тијело је одвукао стотињак метара даље и сакрио га у ниско растиње. Потом је отишао кући, гдје је сакрио своју одјећу и предмете које је узео из Калтакове куће.

Preminuo otac ubijenog Prijedorčanina

Preminuo otac ubijenog Prijedorčanina

На овај злочин надовезала се још једна трагедија будући да је Сенадов отац Вејсил преминуо неколико сати након што је сазнао за убиство сина. Заједно су сахрањени на централном мезарју у Хамбаринама.

Фото: prijedordanas.com

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)