Košarka

Bivši centar crveno-bijelih potpisao ozbiljan ugovor

  • Извор: Мондо.рс
  • 31.07.2022. 15:45

Nakon što je osvojio ABA ligu i bronzu na Olimpijskim igrama vratio se u zemlju za koju nastupa, a sada je vrijeme za odlazak u Kinu.

Nakon završenog koledža u Srbiji je prvi put profesionalno zaigrao košarku, a sada je poslije sjajne sezone potpisao novi ugovor! Nekadašnji krilni centar FMP-a i Crvene zvezde Duop Rit nastaviće svoj košarkaški put u Kini gdje je potpisao za Ćingdao. 

Rit je 2018. godine direktno sa LSU-a došao u FMP i odigrao dvije odlične sezone u ABA ligi što ga je preporučilo Crvenoj zvezdi. Zaigrao je za crveno-bijele u Evroligi, ali je poslije jedne sezone riješio da se vrati u Australiju.

Tu je imao sjajnu sezonu i za Ilavara Houkse je davao 15,6 poena i uz to je imao 7 skokova i 1,6 blokada po meču, a nakon ovakve sezone potpisao je unosan ugovor u Kini.

Najveći uspjeh u karijeri mu je svakako bronza koju je poslije sezone u crveno-bijelom osvojio sa reprezentacijom Australije na Olimpijskim igrama u Tokiju. Pokušavao je i da se dočepa NBA lige, pa je tako nastupao za Bruklin u Letnjoj ligi 2019. godine, ali još uvijek nije stigao u najjaču ligu svijeta. 

Тагови: