Košarka

Čeka se objašnjenje selektora, saigrači uz kapitena

  • Izvor: Glas Srpske
  • 09.08.2022.11:15

Košarkaška reprezentacija Srbije u ključne bitke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i na Evrobasketu ide bez dugogodišnjeg kapitena Miloša Teodosića.

To je odluka selektora Svetislava Pešića koja je mnoge ostavila u šoku, jer niko nije mogao da pretpostavi takav razvoj situacije.

Ubrzo je stigla i informacija da je selektor otpisao i Alena Smailagića koji se vratio u Partizan i trenira sa klubom, a selektor se tim povodom do sada nije oglašavao. Pešić bi po prvi put o svemu mogao da progovori 15. avgusta, dva dana pred prijateljsku utakmicu sa Slovenijom u Ljubljani.

Do tada će selekcija Srbije raditi u tišini i iza zatvorenih vrata, a u tom periodu bi trebalo da odigra i prijateljski meč sa Crnom Gorom bez prisustva javnosti. Do tada će svi morati da se strpe i sačekaju obrazloženje selektora za odluku da na put ne povede Teodosića.

To je posebno pogodilo njegovu suprugu Jelisavetu Orašanin koja je sa više objava na društvenim mrežama pokazala da joj nije svejedno što njenog supruga nema na spisku, a oglašavali su se i Nemanja Nedović i Stefan Marković i slikama pružili podršku legendi srpske košarke. Takođe i Nikola Kalinić je stavio sliku.

Ovo je prvi put da je Teodosić izostavljen sa spiska pošto je prethodne nastupe propuštao zbog povrede. On je Evrobaskete 2013. i 2017. godine propuštao zbog povreda, a iz istih razloga nije nastupao ni u Kini, na Mundobasketu 2019. godine.