Prvo iznenađenje Mundobasketa

Dominikanska Republika bolja od Italije, evo šta to znači za Srbiju!

  • 27.08.2023. 12:12

Treći dan Svjetskog prvenstva u košarci je donio i prvo iznenađenje na turniru, pošto je selekcija Dominikanske Republike savladala Italiju sa 87:82, čime je na neki način i olakšala put Srbiji u eventualnom nastavku takmičenja.

Italija je dosta bolje otvorila utakmicu, poslije prva tri minuta su imali prednost od 12:0, ali je tada počela košarku da igra i Dominikana i to nakon što je selektor Nestor Garsija tražio nekoliko tajmauta uzastopno i vratio je svom tim na pravi kolosjek.

"Bože pravde": Saša Đorđević još jednom pokazao šta mu znači Srbija!

Drugu četvrtinu meča je obilježila i tehnička greška Đanmarka Poceka, selektora Italije, koji je izbačen sa utakmice. Tu se Dominikana u potpunosti i vratila u meč, dok je prevagu napravila u trećem dijelu, kada je postigla čak 31 poen.

Odličan u prvom poluvremenu je bio Anderson Feliz koji je postigao četiri trojke, a do kraja je svoj košgeterski saldo uvećao do čak 24 poena, dok je sjajan bio i Karl Entoni Tauns sa 21 poenom. Kod Italijana je najbolji bio Simone Fontekio sa 13 datih koševa, a Akile Polonara je dodao 10.

Inače, ovaj meč je od izuzetne važnosti i za Srbiju, pošto će se grupa u kojoj se nalaze Orlovi da se ukrsti u idućoj fazi takmičenja. Srbiji ide na ruku ovaj poraz Italije, pošto će eventualnom ubjedljivom pobjedom protiv Dominikane moći da obezbijedi prvo jmesto u toj novoj grupi, poslije koje će imati i znatno lakšeg rivala u četvrtfinalu.

Srbija razbila Kinu na startu Mundobasketa

Srbija razbila Kinu na startu Mundobasketa

Naravno, Srbija prethodno mora da opravda i ulogu favorita u svojoj grupi, te da pobijedi sve tri utakmice, kako se od nje i očekuje, piše Telegraf.rs.

Podsjetimo, prema projektovanom žrijebu, Srbija će sa plasmanom u četvrtfinale sa prvog mjesta u grupi (s Italijom i Dominikanom) igrati protiv Litvanije, dok će u slučaju druge pozicije morati na megdan Amerikancima.

No, ima još dosta da se igra...

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: