Legendarni trener

Dule Vujošević o Jokićevom odbijanju Srbije

  • Извор: Телеграф
  • 25.07.2023. 16:04

Legendarni trener Partizana, a svojevremeno i reprezentacije, Duško Vujošević, gostovao je na Nova TV u emisiji "Probudi se", gdje je dao svoje viđenje situacija oko toga što se Nikola Jokić nije odazvao na poziv selektora Svetislava Pešića, te će Srbija biti bez svog najboljeg košarkaša na Mundobasketu na Filipinima.

Vujošević je istakao da ne može da razumije Jokića, jer za najboljeg ne smiju da postoje izgovori, jer kada se najbolji ne pojavi, drugi ne bi imali obraza da ne budu tu.

Legendarni Dule ističe da je zbog Jokića ustajao rano i gledao NBA utakmice, da je navijao za njega svim srcem, ali da ne može da shvati da nema obavezu prema zemlji i otadžbini gdje je rođen.

Pešić objavio spisak: Definitivno bez Jokića

Pešić objavio spisak: Definitivno bez Jokića

- Kada se dan prije saopštavanja spiska po raznim sajtovima pojavljivalo ko neće da se odazove, mislim da je to bio posljednji pokušaj da se Jokić, Micić i Kalinić preokrenu i igraju za reprezentaciju. Svako ko bi na silu došao tu da nas časti prisustvom, pa i Jokić... Njegovi uspjesi su me natjerali da ustanem i gledam NBA utakmicu. Navijao sam za njega svim srcem, negdje sam stekao simpatiju prema njemu. Familijaran je čovjek, voli životinje, međutim ne mogu da shvatim nešto. Čovjek ima obavezu prema zemlji i prema otadžbini gdje je rođen. Makar njegov put bio krajnje neobičan, ali uspjeh i obavezuje, slava je teška - rekao je Vujošević, koji smatra da Jokić nije toliko vezan za reprezentaciju, jer ona nije bila u njegovom životu u ranijim godina.

Pogledajte pravac kretanja: Novi talas oluje stiže večeras

Pogledajte pravac kretanja: Novi talas oluje stiže večeras

- Manje je vezan za reprezentaciju jer ona u njegovim ranijim godinama nije bila u njegovom životu, cijela zemlja se “uspalila” zbog njegovog uspjeha koji je ostvario tamo. Promijenila su se vremena, igrači se eksploatišu velikim brojem utakmica, ali nema izgovora, pogotovo za najboljeg. Kada se najbolji ne pojavi, ne znam koliko bi drugi imali obraza da se ne pojave.

Horor na plaži: Muškarac pokušao da otme bebu od majke!

Horor na plaži: Muškarac pokušao da otme bebu od majke!

Prisjetio se Vujošević i koliko je Novak Đoković zbog Srbije bio spreman da se žrtvuje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Sjetimo se Novaka kad je igrao na Olimpijskim igrama i dubl, “spržio” je sam sebe. Čovjek mora da ima nešto romantičarsko u sebi. Kalinić me je malo začudio, ali najveću zamjerku stavljam Jokiću jer je najbolji i postavlja pravila ponašanja.

(Telegraf)

Пратите нас и путем Вибера