Mlada košarkaška reprezentacija Srbije

Fenomenalni Orlići u polufinalu Evropskog prvenstva!

  • 27.07.2023. 22:21

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u Nišu poslije pobjede nad selekcijom Izraela rezultatom 83:65 (20:15, 23:14, 15:19, 25:17).

Samo na početku utakmice djelovalo je da reprezentacija Izraela može da pruži snažniji otpor Orlićima, međutim kada su se mladi košarkaši Srbije razigrali bilo je jasno zbog čega su favorit.

Orlići su i pri velikom vođstvu djelovali kao da se bore za sve ili ništa. Jurili su na svaku loptu i trudili se da spriječe svaki protivnički napad sjajnim blokadama i odličnim postavljanjem.

Probleme je pravio Doron koji je već u trećoj dionici imao 16 poena, on je bio i najzaslužniji igrač u selekciji Izraela u trenucima kada je spuštena prednost sa 16 na sedam poena prednosti.

Na startu posljednje dionice Doron pravi nesportski faul poslije čega srpski košarkaši vraćaju prednost na plus 11 poena. Držali su Izraelci priključak, ali je uslijedila mini serija od 5:0 poslije trojke Topića i solo prodora Nikolića.

Na dva i po minuta do kraja Srbija je imala prednost od 19 poena kojoj su najviše doprinijeli sjajni Bogoljub Marković i Pavle Mišić.

U polufinalu Orlići igraju protiv mlade reprezentacije Njemačke.

(Foto : FIBA)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: