NBA

Gober zaustavio Dalas, Boston spremio "metlu"

  • Извор: Агенције
  • 24.04.2022. 11:47

Košarkaši Dalasa poraženi su sinoć od Jute 100:99 nakon velike drame, pa je rezultat u seriji sada izjednačen, 2:2.

Povratak Luke Dončića na parket pokvario je Rudi Gober, koji je u posljednjim trenucima donio trijumf "džezerima". Juta je u prvom poluvremenu bila dosta bolji protivnik, ali im se Dalas revanširao za sve u trećem kvartalu, kada su Dončić, Branson i Fini-Smit pogađali u serijama, pa su od 54:42 za Jutu došli do prednosti 81:78.

U posljednjoj dionici se uglavnom igralo koš za koš, ali se Juta na kraju bolje snašla. 

Najefikasniji kod Mevsa bio je Luka Dončić sa 30 poena i 10 uhvaćenih skokova, 23 je dodao Branson, a po 11 su imali Pauel, Bulok i Fini-Smit.

U pobjedničkom timu, 25 poena je postigao Džordan Klarkson, 23 je imao Donovan Mičel, Gober 17 uz 15 skokova, a Bojan Bogdanović je susret završio sa 12 poena.

Košarkaški Bostona pobijedili su Bruklin u trećoj utakmici serije rezultatom 109:103 i sada se nalaze na korak od plasmana u polufinale istočne konferencije. Opet su najveće zvijezde Netsa žestoko podbacile. Kevin Durent i Kajri Irving su potpuno bili “pod ključem” u ovoj utakmici.

Seltiksi već treći put pokazuju svoju ogromnu borbenost na oba kraja parketa. Do ove pobjede, predvodio ih je sjajni Džejson Tejtum sa 39 poena, 5 skokova, 6 asistencija i 6 ukradenih lopti, što mu je rekord karijere kada je plej-of u pitanju. Pored Tejtuma istakao se i Džejlen Braun sa 22 poena i sjajnom rolom u četvrtoj četvrtini u trenucima kada se utakmica lomila.

Brus Braun je sa 26 poena i osam skokova ponio epitet najefikasnijeg igrača u redovima Bruklina u trećoj utakmici serije. Irving je imao 16 poena i devet asistencija, a Kevin Durent je meč završio sa takođe 16 poena i po 8 skokova i asistencija.

Četvrta utakmica između Netsa i Seltiksa na programu je u noći između ponedjeljka i utorka sa početkom u jedan sat po srednjeevropskom vremenu.

Do pobjede su došli i košarkaši Minesote, koji  su savladali Memfis 119:118, i tako izjednačili rezultat u seriji na 2:2. 

(FOTO: Tanjug/AP) 
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм