НБА

Јокић фаворит у трци за МВП награду

  • Извор: Агенције
  • 22.04.2024. 13:38

НБА је објелоданила кандидате за лигашке награде за ову годину, а српски репрезентативац Никола Јокић, центар Денвер нагетса, кандидат је за МВП награду, односно признање за најкориснијег играча.

Јокић важи за фаворита, а ако побиједи биће то његова трећа МВП награда.

Уз Јокића, у конкуренцији за ово признање су Лука Дончић из "Даласа" и Шај Гилџос Александер из "Оклахоме".

Јокић је ове сезоне, у просјеку, за скоро 35 минута по мечу давао 26,5 поена, имао 12,4 скока, 8,9 асистенција и 1,4 украдене лопте.

У манастиру Хиландар опљачкан чувени српски кошаркаш

У манастиру Хиландар опљачкан чувени српски кошаркаш

У конкуренцији за најбољег дефанзивца НБА лиге су Бем Адебајо из Мајамија, Руди Гобер из Минесоте и Виктор Вембањама, руки Сан Антонио спарса, биран прошле године као први пик на драфту.

За награду за играча који је највише напредовао у овој сезони кандидати су Тајриз Макси из Филаделфије, Алперен Шенгун из Хјустона и Коби Вајт из Чикага.

За рукија године највеће шансе дају се Французу Виктору Вембањами из Сан Антонија, а конкуренција су му Чет Холмгрен из Оклахоме и Брендон Милер из Шарлот хорнетса.

Јокић дошао на утакмицу обучен као лик из цртаних филмова

Јокић дошао на утакмицу обучен као лик из цртаних филмова

За најбољег шестог кошаркаша лиге у конкуренцији су Малик Монк из Сакрамента, Боби Портис јуниор из Милвокија и Наз Рид из Минесоте.

За "клач" играча године, односно мајстора завршнице који рјешава тешке ситуације, боре се тројица кандидата: Стеф Кари из Голден Стејта, Дамар Дерозан из Чикага и Шај Гилџос Александер из Оклахоме.

У конкуренцији за најбољег тренера сезоне су Марк Дегнолт из Оклахоме, Крис Финч из Минесоте и Џамал Мозли из Орланда.

Пратите нас и путем Вибера