Искрено

Јокић: Не волим овај живот, најрадије бих да ме нико не зна

  • Извор: Б92
  • 29.12.2023. 09:08

Српски кошаркаш Никола Јокић каже да би након каријере најрадије волио да га нико не зна.

Јокић је гостовао у подкасту свог саиграча из Денвер Нагетса, Мајкла Портера.

Говорио је, између осталог, о притиску и томе како се носи.

"Мислим да ако нисте уплашени, ако нисте нервозни, ако не осјећате притисак, нисте изабрали прави спорт. Мислим да је то нормално и мораш да имаш то. Најважније да се припремиш за тај моменат. Океј, мислиш у глави, овај играч, публика, играш у гостима... Правио сам сценарије у глави шта може да буде у тој хали, са тим играчем, већ сам то проживио у глави. Понекад је другачије, али то те припреми за све што може да се догоди. Од почетка, притисак и страх, ма и сада имам страх и притисак сваку утакмицу, да ће ме противнички играч пребити, побиједити... Мораш да имаш то, тако мислим или само ја размишљам другачије", рекао је Јокић и додао:

Савршени ”трипл-дабл” Јокића, исписао нове странице историје

Савршени ”трипл-дабл” Јокића, исписао нове странице историје

"Дошао сам овдје као трећа, четврта, пета опција, било је другачије, био сам млад, ништа нисам знао. Мислиш да је то само кошарка, али то је само 20% свега. Сада могу да кажем да је кошарка најлакши дио свега. Умориш се, промашиш... Све је то дио свега. Када научиш да имаш своју рутину, ево ја сам у прве три године научио нешто и онда учио све више, а послије тога сам промијенио исхрану, да боље шутирам, да смршам, да се развијем временом".

Портер је истакао да је Јокић скроман, да воли да се забавља, али не и да буде популаран.

Јокићев рекорд на удару навијача и Керу је то одвратно

Јокићев рекорд на удару навијача и Керу је то одвратно

"Не волим овај живот. Ми смо само кошаркаши и добри смо само у ономе што радимо. Али, медији су око нас и плаћени смо због свега тога, медија и популарности, али бити познат, неко воли, неко не воли. Ја када завршим каријеру волио бих да ме нико не зна. Волио бих да моја дјеца се сјећају мене као оца, не као кошаркаша. То је мој циљ. Да немам телефон такође, то ми је исто циљ. Само да будем нормалан и да живим тај тренутак. Да будем нормална особа, да пијем са другарима, да се играм са дјецом, да јашем коње... Ако сада изађем и бацим нешто у канту, направиће драму од мале ствари и тужан сам јер одем у бар или ресторан или на утакмицу, сви ваде телефон и снимају ме. То је ружно. Само желим да живим свој живот", истакао је Јокић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм