Pobjeda u Sanskom Mostu

Košarka u kolicima BiH: Osma titula za KKI Vrbas

  • Извор: АТВ
  • 01.04.2022. 18:23

Košarkaški klub invalida Vrbas osmi put uzastopno je postao šampion BiH košarke u kolicima. Banjalučani su do nove titule došli poslije današnje pobjede protiv direktnog rivala Sane u Sanskom Mostu koju su dobili sa ubjedljivih 79:60. Na ovaj način su još jednom potvrdili kvalitet i apsolutnu dominaciju na domaćoj sceni.

Sve čestitke za novu krunu u premijerligaškoj konkurenciji pripadaju kapitenu Igoru Ignjatoviću, te ostalima igračima, a to su: Dražen Duvnjak, Pero Kuzmanović, Elvir Modronja, Ante Štimac, Slavko Šimić, Nenad Ritan, Dragan Sikima, Biljana Nedić, Vlado Švraka, Mufid Čejvan i Bojan Brkić. Zasluge pripadaju stručnom štabu u kojem su bili: Aleksandar Vranješ, Goran Matić i Milica Gvozdenović, a posebno predsjedniku kluba Marinku Umičeviću bez koga ne bi bilo ovog uspješnog sportskog kolektiva i svih sjajnih rezultata za dvije decenije koliko postoji klub.

Kada je u pitanju meč u Sanskom Mostu treba reći da je KKI Vrbas bio znatno oslabljen, jer su izostali Ante Štimac i Dražen Duvnjak. Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Vlado Švraka sa 28 poena, dok je osam manje dao Elvir Modronja. Ostale poeni su dali: Igor Ignjatović (9), Mufid Čejvan (8), Nenad Ritan (4), Slavko Šimić (4) dok su po dva poena ubacili Pero Kuzmanović, Dragan Sikima i Bojan Brkić. 

Тагови: