Trener KK Mega

Marko Barać za ATV o uspjesima Mege: Od početka sam vjerovao igračima

  • Извор: АТВ
  • 02.04.2023. 19:51

Kada su nakon prvih pet kola nove sezone na svom kontu imali isto toliko poraza, niko u taboru Mege, ali ni ovdašnje košarkaške javnosti nije mogao ni da zamisli da će najmlađa ekipa u regionalnom takmičenju ući u borbu za plej-of.

Korak po korak, predvođeni Markom Baraćem ne samo da su došli u poziciju da se bore za doigravanje, već su tri kola prije kraja sigurni učesnici Top 8 faze. Najmlađi stručnjak u ligi poručuje da je od početka vjerovao svojim igračima. 

"Kako smo se upoznavali jedni sa drugima, tako je i tim rastao. Raslo je i međusobno povjerenje. Ponekad moraš i da dobiješ neke utakmice da bi se sve zaokružilo kroz samopouzdanje koje te poslije nosi. To što sam najmlađi trener u ligi ne znači ništa. Niti nosi neki pritisak, niti olakšanje. Dosta dugo se bavim ovim poslom i osjećam se poprilično komforno", rekao je Barać. 

Mega na posljednjih 10 utakmica u regionalnom takmičenju ima devet pobjeda. Tokom cijele sezone ekipu krasi timska igra, što je, priča, Barać od neprocjenjive vrijednosti. 

"Pokazali smo da ne zavisimo od jednog ili dva pojedinca, da smo zaista tim i da je svako spreman da pomogne timu u određenom momentu. Tako se u prethodnih nekoliko mečeva dešavalo da momci koji nešto slabije uđu u utakmicu, kasnije uspiju da pronađu momenat i pomognu timu", izjavio je Barać. 

Osvrnuo se i na period proveden u Igokei, gdje je sa dosta uspjeha obavljao funkciju pomoćnog trenera. 

"Naravno da mi je iskustvo u Igokei i tri prelijepe godine koje sam proveo u klubu pomoglo u svakom smislu. Kako u košarkaškom iskustvu, tako i u životnom. Sigurno da sve to koristim i sada, ali ću da koristim i u budućnosti", zaključio je Barać. 

Mega će do kraja ligaškog dijela sezone odigrati još tri utakmice. Prvo sutra od 18 časova dočekuje Crvenu zvezdu, potom u goste dolazi Budućnost, dok u posljednjem kolu slijedi gostovanje Cedevita Olimpiji.  

Тагови: