Sa Špancima za zlato

Nema brige za budućnosti: Srbija u finalu Evropskog prvenstva!

  • 30.07.2023. 08:24

Košarkaši Srbije do 18 godina, pobijedili su Njemačku sa 65:54, izborili su plasman u finale Evropskog prvenstva, pa će se pred dupke punom dvoranom u Nišu boriti za zlatnu medalju protiv Španije koja je pobijedila Francusku sa 70:58.

Najefikasniji u sastavu Nenada Stefanovića bili su Nikola Topić sa 15, odnosno Pavle Nikolić i Bogoljub Marković sa po 11 poena. Kod Njemačke, Ivan Karčenkov je postigao 17, Jak Kail 15 poena.

Jokić prvi put u javnosti poslije otkaza Srbiji: Evo gdje je Nikola i šta radi!

Jokić prvi put u javnosti poslije otkaza Srbiji: Evo gdje je Nikola i šta radi!

Značaj meča uz pune tribune u Nišu uticali su na mlade momke u sastavu Srbije, a atmosfera je bila veliki motiv za sjajnu generaciju iz Njemačke, pa se tokom prvog poluvremena vodila ravnopravna borba a na semaforu je pisalo – 38:33 za Srbiju.

Odmor je prijao selekciji Srbije koja je u nastavku pojačala stepen agresivnosti u odbrani, nestalo je grča u napadu, pa je uoči posljednje dionice Srbija vodila sa 57:45.

Srbija ostala bez još jednog NBA igrača!

Srbija ostala bez još jednog NBA igrača!

Nedugo zatim je pobjegla na 62:45 i pitanje pobjednika je riješeno. 



Utakmica finala je na programu 30. jula sa početkom u 20 časova i 30 minuta.

(Foto: fiba.basketball)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.