Teška povreda srpskog košarkaša

Oglasio se Južni Sudan: Uputili poruku Simaniću i žalili se na rasizam!

  • 04.09.2023. 20:28

Košarkaški savez Južnog Sudana oglasio se saopštenjem zbog situacije sa srpskim reprezentativcem Borišom Simanićem, kome je odstranjen bubreg poslije duela sa njihovim igračem Nunijem Omotom.

Reprezentativac Srbije dobio je udarac od igrača Južnog Sudana poslije koga je hitno hospitalizovan i operisan, da bi poslije drugog operativnog zahvata ostao bez bubrega.

Doktor objašnjava: Hoće li Simanić moći da igra košarku

Doktor objašnjava: Hoće li Simanić moći da igra košarku

„Košarkaški savez Južnog Sudana obaviješten je o povredi igrača Boriše Simanića i naknadnom vađenju bubrega usljed incidenta koji se dogodio na prošlonedjeljnoj utakmici Svjetskog prvenstva protiv Srbije. U duelu je došlo do kontakta srpskog igrača i reprezentativca Južnog Sudana Nunija Omota. Zvaničnici su pregledali incidenta odmah nakon što se dogodio i nije utvrđeno da je Omot napravio prekršaj. Tada ni savez ni igrač nisu bili upoznati sa ozbiljnošću Simanićeve povrede. Okolnost je bila nenamjerna i nesrećna“, navode iz saveza Južnog Sudana.

Zbog ovog čovjeka je Boriša Simanić ostao bez bubrega

Zbog ovog čovjeka je Boriša Simanić ostao bez bubrega

Oni prenose i izjavu Nunija Omota.

„Duboko sam tužan zbog vijesti o Simanićevoj povredi. Kao sportista, iz prve ruke razumijem težinu njegove situacije i duboko mi je žao što se to dogodilo. Nijedan igrač ne bi trebalo da prolazi kroz to. Molim se za Simanićev oporavak i brz povratak na teren“, rekao je Omot.

Dobio udarac na meču sa Južnim Sudanom: Simaniću odstranjen bubreg

Dobio udarac na meču sa Južnim Sudanom: Simaniću odstranjen bubreg

Na kraju iz KS Južnog Sudana ističu i da je njihov košarkaš bio meta rasizma i uznemiravanja nakon situacije sa Simanićem.

„Federacija bi se dodatno pozabavila rasizmom i uznemiravanjem koje je pretrpio igrač Nuni Omot nakon što su se pojavile vijesti o ovom žalosnom razvoju događaja. Osuđujemo bilo kakav rasizam usmjeren prema igraču. Košarka je sport za koji je poznat da spaja jude, a ne da se koristi kao oruđe predrasuda. Na kraju, upućujemo molitve i najbolje želje Boriši Simaniću“, navode iz KS Južnog Sudana.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: