Neće igrati na SP

"Ostavite bre Jokića na miru, neka ga sa konjima!" Srpski trener brani Nikolu

  • 26.07.2023. 20:58

Nikola Jokić je razočarao mnoge u Srbiji kada je po četvrti put odbio nacionalni tim i riješio da ne igra na Mundobasketu na Filipinima.

Nema puno onih koji tu njegovu odluku brane, ali sada se javio jedan od njih. U izjavi za "Maksbet sport" Miroslav Muta Nikolić je istakao da treba razumijeti bivšeg MVP-a NBA lige. 

Dule Vujošević o Jokićevom odbijanju Srbije

Dule Vujošević o Jokićevom odbijanju Srbije

Proslavljeni košarkaški trener koji je godinama bio dio nacionalnog tima je naglasio da centar Denvera želi da se posveti porodici, konjima i stvarima koje voli preko ljeta. Takođe je podsjetio na dva navrata kada se centar odazvao pozivu nacionalnog tima. 

"Trebalo bi ljudi da imaju razumijevanja za Jokića. Ostavite dečka, bre, hoće čovjek vrijeme za familiju. Da se posveti nekim drugim ljubavima, konjima i šta već voli. To je najbolji igrač na svijetu. Svi su ponekad otkazali reprezentaciji. On je bio sa nama u Kini, pa sad na Evropskom prvenstvu kad smo ispali od Italije", rekao je Nikolić.

Jokić skočio sa litice, pojavio se snimak

Jokić skočio sa litice, pojavio se snimak

On se prisjetio i izjava sadašnjeg selektora Svetilava Pešića o otkazima reprezentativaca u vrijeme kada je Nikolić bio u stručnom štabu Aleksandra Đorđevića i reprezentacije Srbije koju je vodio.  

"Sjetite se samo šta je Pešić izjavljivao kad je Đorđević bio selektor. Da su otkazi stvar selektora. I šta ćemo sad kad je došlo do toga? Ja sam potrošio vrijeme u reprezentaciji, bio sam tamo 20 godina. Uvijek mi je bila čast da budem u reprezentaciji, a nemam nacionalnu penziju. Zato mi je teško da pričam o tome…Sigurno su neke povrede uticale na ostale igrače, ali imamo mi ekipu, imamo dosta dobrih igrača", smatra Nikolić. 

Oglasio se Paspalj: Šta reći na to, osim.....

Oglasio se Paspalj: Šta reći na to, osim.....

Svjetsko prvenstvo u košarci počinje 25. avgusta, a Srbija će u grupi u Kvejzon Sitiju na Filipinima odmjeriti snage sa Kinom, Južnim Sudanom i Portorikom. 

Пратите нас и путем Вибера