Ko je pravi MVP

"Prokleti idiot": Barkli i Šek digli glas - Burna rasprava o Jokiću i Embidu

  • Извор: Мондо.рс
  • 08.05.2023. 09:13

Nikola Jokić nije došao do trećeg uzastopnog priznanja za najkorisnijeg igrača NBA lige, pošto je centar Filadelfije Džoel Embid proglašen za MVP-a.

Očekivalo se da će glasanje biti "tijesno", s obzirom da malo toga dijeli sjajne sezone Jokića i Embida, da bi sve na kraju iznenadio ishod u kome je košarkaš Seventisiksersa "izdominirao". Čak toliko da je jedan od glasača, a u pitanju su američki novinari, nije stavio Jokića ni u prvih pet!?

Emid je MVP, ali veteran ga je sinoć uništio

Emid je MVP, ali veteran ga je sinoć uništio "bananama" - VIDEO

To je podiglo veliku buru u košarkaškoj emisiji u kojoj su Šekil O'Nil i Čarls Barkli vodili raspravu na ovu temu, zasuvši Somborca samo superlativima poslije partije protiv Finiksa kada je ubacio 53 poena.

"Jokić je najbolji u ligi. Veliki čovjek... Nikola Jokić je najbolji u ovoj igri. Ovo je bila nevjerovatna utakmica. Jokić igra kao najveći!", kazao je O'Nil, pa pitao potom svog kolegu i vječitog "oponenta" Čarlsa Barklija da li se slaže sa tim: "Tu su Džoel, Janis, Džoker. Možeš da glasaš za nekog od njih i rasporediš ih na neko od prva tri mjesta. Opet, neko od novinara koji su glasali, ne znam njegovo ime, nije stavio Jokića ni u pet".


Denveru nisu pomogla ni 53 poena Nikole Jokića, Srbin

Denveru nisu pomogla ni 53 poena Nikole Jokića, Srbin "zakuvao" sa vlasnikom Finiksa

Poslije toga se digla bura da "takvi ljudi ne bi trebalo ni da glasaju" pošto svako ko gleda košarku jasno vidi da su Jokić, Embid i Adetokunbo bili "nivo iznad svih ostalih" tokom ove sezone, na šta se Barkli nadovezao i jasno poručio šta misli o toj osobi koja nije imenovana: "Riječ je o prokletom idiotu!".

Embid je novi MVP NBA lige - Jokić drugi po broju glasova

Embid je novi MVP NBA lige - Jokić drugi po broju glasova


Pratite nas i putem Vibera!