НБА

Стеф Кари жестоко оплео по Нуркићу: То је идиотски

  • Извор: Агенције
  • 11.02.2024. 17:03

Стеф Кари погодио је тројку у посљедњој секунди, донио побједу Голден Стејту против Финикса (113:112), али то није главна тема послије меча.

Обично су такве ствари у центру пажње, мада то није био случај овог пута. Зашто? Због Јусуфа Нуркића и Дрејмонда Грина.

У претходном окршају њих двојице Американац је "патосирао" Нуркића и због тога је био суспендован на дужи период.

Ово је био њихов први дуел од тада и уједно главна тема за медије у Америци. Ствари је додатно "закувао" Јусуф који је послије меча имао шта да каже на рачун Грина.

"Тужно је, ништа није научио, човјече. Само је питање времена када ће некога да удари поново. Повлачим све што сам раније рекао. Не заслужује шансу, то имам да кажем. Ствари које је радио, оно што се не смије. Покушава да игра на тај начин, они су побиједили, видјећемо шта ће се десити у нашем наредном мечу", рекао је Нуркић.


Велике овације за Обрадовића у Лакташима и срдачан поздрав с Додиком

Велике овације за Обрадовића у Лакташима и срдачан поздрав с Додиком

Његове ријечи искористили су новинари на конференцији за медије за питања постављена Стефу Карију и Грину.

"Дао нам је сјајну енергију и све што нам је потребно да побиједимо. Знам да ће сви да причају о Нуркићевим коментарима који су идиотски. Али, Дрејмонд зна како да хода по тој линији, одиграо је меч у ком је био гласан, 'ватрен' и одиграо је овако, ако то нисте видјели...", рекао је Кари.

Наставио је да брани саиграча и да прозива Нуркића.

"Лако је бацати камење, немам појма о чему прича, посебно када си на погрешној страни. Можете да схватите да вам је неко у глави када прославите на такав начин, па ударите о паркет. Онда је Дрејмонд на то узвратио. Јасно је да му је Грин у глави. Знамо шта се догодило прошли пут и да је био суспендован, искористио је тај период да схвати неке ствари. Сада је то пренио на терен и одиграо меч на високом нивоу", јасан је Стеф.

Грин је меч завршио са 15 поена, 9 асистенција и 6 скокова, док је Нуркић имао 6 поена, 6 скокова и 4 асистенције. Амерички кошаркаш тврди да се све вријеме суздржавао и да је он био тај који је примао ударце.

"Баш ме је тукао, погледајте снимак, видјећете много тих ситуација гдје ме је ударао. Знао сам да хоће да ме избаци са меча, било је очигледно, била је забавна утакмица", рекао је.

Затим је прокоментарисао Нуркићеву изјаву да "није научио ништа током суспензије".

Прво је застао, гледао около, па је онда дао одговор.


Прољеће или ипак зима: Познати метеоролог објавио прогнозу до марта

Прољеће или ипак зима: Познати метеоролог објавио прогнозу до марта

"Рекао бих да сам био одличан на терену. Покушао је да ми уђе у главу, није успио. Да је желио да се шетам по терену и да ћутим, то никад нећу урадити, ћутљиви момци никада не побјеђују. Може да се врати кући на истом коњу на ком је дошао. Извините, искористио сам псовку, није требало. Научио сам да смо ми веома добар тим када сам на паркету и људи су то почели да схватају", јасан је Грин.

За крај га је Стеф можда и најбоље описао.

"Дреј је такав играч, једноставно. То је као да очекујете од мене да изађем на терен и да не шутирам тројке. Јасно је да неке ствари мора да контролише и да буде пажљивији, али живи за такве моменте. Зна шта треба да уради да би се побјеђивало, охрабрујемо га да настави да ради оно у чему је најбољи", закључио је Кари.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: