ATV

Trener Golden Stejta

Stiv Ker: Marej je glava zmije, ne Jokić

 • Izvor: B92
 • 06.06.2023. 08:38

Trener Golden Stejta analizirao je drugi meč Denvera i Majamija u kojoj je, kaže, ključan potez Spolstre bio fokus na beku domaćih, ne toliko na Srbinu.

U razgovoru za podkast Drejmonda Grina Ker kaže da je preudno po Hit bila defanziva na Džamalu Mareju što je na sebe preuzeo Džimi Batler.

"Pomenuo si ih, počevši od Lava. To je omogućilo Džimiju Batleru da čuva Mareja. Nisam pričao sa Spolstrom, ali vidim ga kako igračima na sastanku govori, "Marej je glava zmije, ne Jokić", kaže Ker.

Batler je doprinio da Marej u drugoj utakmici bude ispod ovosezonskog plej-of prosjeka od 23 poena po meču.

U drugoj utakmici Kanađanin je uzeo 15 šuteva iz igre, pogodio tek 7, a meč je završio sa 18 poena.

Ta činjenica je, smatra Ker, bila bitnija od bilo čega drugog za ishod meča bez obzira na to što je Jokić napadački dominirao i konstantno zatrpavao koš Majamija (41p). Ključ je bio Marej.

"On (Nikola Jokić) će dominirati bez obzira na sve. Mislim da su u Majamiju rekli da je Marej taj koga treba zaustaviti, tako da su krenuli sa Lavom, a Batlera stavili na Mareja. Pritisnuli su ga prilično i zaista uradili sve da ga izbace iz igre", kaže čovjek koji je sa Voriorsima do juče praktično dominirao ligom.

I oku laika promjene Spolstre za drugi meč su bile vidljive - jasno je šta je bila ideja: Jokiću je dopušteno da se napadački razmahne, da više napada koš nego inače a pojačana pažnja bila je usmjerena na ostatak tima, prvenstveno na najboljeg strelca poslije Jokića, pomenutog Mareja.

Spolstra je tako dobio taktički rat sa Melounom, serija je je sada u egalu pred duele u Floridi gdje će gosti sada imati da odgovore na zamku koju je priredio strateg Hita.

Pred Jokićem i družinom je veliki izazov.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa našim Robertom Dacešinom._x000D_