Više nego zanimljiva priča

Zašto Svetislava Pešića zovu "Kari"?

  • 12.09.2023. 13:23

Svetislav Pešić je sa svojim sjajnim momcima obradovao naciju osvajanjem srebra na Svjetskom prvenstvu u košarci i tako vratio srpsku košarku na sam planetarni vrh.

Iskusni stručnjak je tako ponovo dokazao kakva je trenerska veličina i zapušio mnoga usta koja nisu vjerovala ni u njega ni u njegov tim.

Košarkaši sletjeli u Beograd: Ludnica na aerodromu, građani ovacijama pozdravili heroje!

Košarkaši sletjeli u Beograd: Ludnica na aerodromu, građani ovacijama pozdravili heroje!

Srpski košarkaši će ponovo biti na balkonu ispred Skupštine, a dok odbrojavamo do veličanstvenog dočeka, evo jedne zanimljivosti.

Svečani doček za srebrne košarkaše u Beogradu

Svečani doček za srebrne košarkaše u Beogradu

Svi znaju da je Pešićev nadmak Kari, ali mnogi ne znaju kako ga je dobio.

On je napisao knjigu "Moja igra, moj put", u kojem je opisao zašto nosi baš taj nadimak! Naravno, sve je počelu u njegovom gradu.

- Ispred naše porodične kuće u Pirotu, u Novosadskoj ulici, bilo je mjesto stalnog okupljanja društva iz kraja. Tu smo kao osnovci pričali razne stvari, anegdote, prepričavali scene iz filmova koje smo gledali u bioskopu. U večernjim satima, svjetlo sa bandere činilo je da sve izgleda kao prava scena. Teatar u kom se za najmanju grešku dobijala ni manja ni veća kazna nego - nadimak - pisao Pešić i nastavio:

Otkriveno šta je u kutiji koju je nosio Aleksa Avramović

Otkriveno šta je u kutiji koju je nosio Aleksa Avramović

- U to vrijeme ko nije imao nadimak u Pirotu, taj je bio krajnje sumnjiv. Ja sam svoj zaslužio na "sceni" u našoj ulici, dok sam prepričavao jedan film u kom je igrao Hari Belafonte. Prekrstio sam ga u Kari i tako sam postao Kari. Tako me i danas zovu prijatelji - otkrio je Pešić u knjizi o karijeri.

Podsjetimo, Hari Belafonte je slavno ime američke muzičke i filmske scene.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм