Predsjednik Vlade Crne Gore

Abazović: Deblokada Ustavnog suda ključ za formiranje vlade

  • Извор: Танјуг
  • 17.11.2022. 16:33

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je danas da je za rješavanje pitanja formiranja nove vlade bitno da 28. novembra budu izabrane sudije Ustavnog suda i naglasio da to zavisi od volje DPS-a.

"U Crnoj Gori situacija nije toliko komplikovana koliko se prikazuje. Moramo da deblokiramo Ustavni sud, a šansa je 28. novembra, kada je zakazana sjednica Skupštine na kojoj će se glasati za četiri kandidata. Bilo bi dobro da izaberemo svo četvora, ili bar jednog sudiju, da Ustavni sud dobije kvorum i to je ključ da se odblokiraju svi drugi procesi, uključujući izborne procese", rekao je Abazović za Tanjug.

Naglasio je da je "lopta u dvorištu DPS-a", jer od njihovog izjašnjavanja zavisi da li će sudije biti izabrane.

"Ako Milo Ðukanović želi da odblokira evropski put Crne Gore, oni će glasati za sudiju Ustanvog suda. Nova-stara većina od 41 poslanika je funkcionalna u smislu glasanja za Ustavni sud. Juče su sve kolege potvrdila da će glasati za sve kandidate koji su na dnevnom redu", rekao je Abazović.

Kazao je da postoje dva rješenja za formiranje vlade - dogovor o novoj vladi ili izbori.

"Svakako nas očekuju predsjednički izbori. Ne bih da licitiram time, ja sam uvijek zadovoljan i mislim da Crna Gora, uprkos globalnoj krizi i pokušajima stare političke elite da je spotakne iz sebičnih, ličnih razloga, ipak pronalazi način da se uzdigne i korača napred", rekao je Abazović.

Zaključio je da i od postojeće i od buduće vlade očekuje da budu posvećene boljem životnom standardu građana Crne Gore.

Тагови:
  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм