Predsjednik Građanskog pokreta URA

Abazović: Državu destabilizuju oni koji gube podršku na izborima

  • Извор: СРНА
  • 09.11.2022. 15:33

Crna Gora nije u vanrednoj situaciji, ali je u destabilizaciju guraju oni koji na izborima gube podršku građana, izjavio je danas predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Abazović je u Podgorici prisustvovao sastanku koji je u formatu lidera partija inicirala predsjednik Skupštine Danijela Đurović.

On je rekao da mu ne smeta što lider DPS-a Milo Đukanović, aktuelni predsjednik Crne Gore, nije bio na sastanku, ali je rekao kako se ljudi pozivaju ne protest, ali se na protest ne dolazi, kao i da se poziva na dijalog, a ne dolazi.

Abazović je naglasio da je parlament jedina institucija koja ima puni legitimitet i da je potpuno neshvatljivo da neko i ovu granu vlasti želi da gurne u tehnički mandat. 

"Nadam se da kolege u Skupštini to neće dozvoliti", rekao je Abazović.

Zbog nedolaska Đukanovića, sastanak su napustili lideri DF-a Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević, predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić, lider Prave Crne Gore Marko Milačić i predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Medojević je ocijenio da je Đukanović nedolaskom na sastanak odbio politički dijalog i poslao poruku da nije zainteresovan za rješavanje krize.

Mandić je najavio da će opet staviti u proceduru inicijativu za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je Đukanović povrijedio Ustav.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.