PREMIJER CRNE GORE

Abazović: Molim građane da štede električnu energiju i gorivo

  • Извор: Аваз
  • 20.06.2022. 13:13

Vlada Crne Gore čini sve što može da olakša građanima kada su u pitanju cijene goriva, ali ne može zaustaviti rat u Ukrajini, kazao je crnogorski premijer Dritan Abazović.

Poručio je da je najveća briga Vlade šta će biti na jesen, jer "ne samo da ćemo imati krizu energenata, nego i hrane".

- Ozbiljne zemlje ozbiljno razmišljaju o predstojećoj krizi. Preduzet ćemo sve mjere i preduzimali smo ih, a već smo imali inicijativu vezano za akciznu politiku - rekao je Abazović na konferenciji za novinare u Vili Gorici nakon susreta s premijerkom Finske Sanom Marin.

Abazović je istakao da će uraditi sve što je moguće da građanima olakšaju.

- Molim da građani rade na uštedama električne energije i goriva. Građani dok je lijepo vrijeme da se možda više prilagode zdravim stilovima života. Nije ovo apel da se promijene navike, ali sve na svijetu čeka teška godina i ona neće zaobići ni Crnu Goru - upozorio je Abazović.

Premijer Crne Gore smatra da bi se dobrom i pametnom politikom i regionalnom saradnjom, kao i u vrijeme pandemije koronavirusa, i ova situacija mogla prevazići na najbolji način.

Тагови:
  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.