Skupština Crne Gore

Abazović: Pašće Vlada ali će građani vidjeti kako kriminal komanduje državom 30 godina

  • Izvor: ATV
  • 19.08.2022.12:25

Skupština Crne Gore vjerovatno će izglasati nepovjerenje Vladi Dritana Abazovića jer je većina protiv njeg.

Abazović svjestan ove činjenice, svega tri mjeseca od imenovanje na mjesto premijera, poručuje da će Vlada pasti, i da će se danas vidjeti kako šverceri cigareta i narko-karteli komanduju državom.

"Inicijativu ste podnijeli jer se potpisao Temeljni ugovor, kojeg niste smjeli da pomenute imenom u Vašoj diskusiji. Niste pominjali evropski put. Da ste podnijeli inicijativu nakon što nije izglasan Sudski savjet, mi bismo vam se pridružili”, kazao je Abazović.

Ističe da DPS nijednom riječiju nije pomenuo evropsku agendu.

"Skrivanje iza evropejstva možete da plasirate kroz kampanju, koju ste počeli 28. aprila. Danas imenom i prezimenom treba da se navedu učesnici te kampanje. Da je stvarno do evroskog puta bila bi druga priča”, dodao je Abazović.

Premijer je pitao Živkovića koji od političkih prioriteta iz sporazuma nije ostavaren.

“Sve struktire su skoro promijenjene kada je riječ o pregovaračkim pregovorima, nikad većih investicija u zdravstvu nije bilo…Kada je riječ o sektoru bezbjednosti, njega najviše napadate, otkad je Abazović bio odgovoran, uprkos svim napadima i kampanjama, sektor bezbjednost je nasstavio da čuva bezbjednost Crne Gore i neke živote”, kazao je Abazović.

Istakao je da su imena Zorana Lazovića i Milivoja Katnića veoma važna za današnju sjednicu.

"Pašće Vlada Dritana Abazovića, ali će danas da se iznesu neke činjenice koje su važne za budući period, da sklopite mozaik i vidite kako organizovani kriminal, narko-kartel i šverceri cigareta komanduju ovom državom 30 godina. To je sektor bezbjednosti “, naveo je Abazović.

(CDM.me)