Министар унутрашњих послова у техничком мандату

Аџић: Осим Баћовићеве, на саслушању још четири особе

  • Извор: СРНА
  • 12.10.2023. 22:35

Министар унутрашњих послова у техничком мандату Владе Црне Горе Филип Аџић рекао је да се поводом случаја обијања депоа Вишег суда у Подгорици, поред Катарине Баћовић, још четири особе на саслушању у полицији и да ће вјероватно неко од њих бити ухапшен.

Подгоричанка Катарина Баћовић ухапшена је раније данас по налогу Основног државног тужилаштва у Подгорици због сумње да је члан криминалне групе која је обила депо Вишег суда у Подгорици.

- Данас имамо лишење слободе Катарине Баћовић која је учествовала у цијелом процесу. На испитивању у Одјељењу безбједности су и лица В.М, П.И, М.А. и М.Н. и вјерујем да ће дио или сви они бити лишени слободе у наредних неколико часова - рекао је Аџић.

Он је рекао да су у току претреси на више локација на којима је могуће да буде пронађено оружје које је нестало из депоа.

Према његовим ријечима, расписане су и међународне потјернице за три особе које су учествовале у обијању депоа.

Аџић је напоменуо да Управа полиције Црне Горе нема податак који је данас саопштио адвокат Дамир Лекић да су из депоа украдени пиштољи из предмета против "Јанка Вукадиновића и осталих" за планирање убиства Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Претходно су кривичне пријаве због криминалног удруживања, тешке крађе и спречавања доказивања у саизвршилаштву, поднесене против групе држављана Србије Вељка Марковића, Милана Марковића, Дејана Јовановића и Владимира Ерића, који су означени да су копали 30 метара дуг тунел. За њима је расписана потјерница.

Тунел од стана у Његошевој улици до депоа Вишег суда у Подгорици, откривен је 11. септембра, а поново је забетониран прије неколико дана.

Пратите нас и путем Вибера